Zemřela královna soulu Aretha Franklin. Ve věku 76 let podlehla rakovině

Vydáno 16.08.2018 | autor: Markéta Koloničná

Před pár dny svět obletěla zpráva, že Aretha Franklin umírá a že se s ní už pozvolna loučí i rodina. Zpěvačce byla v roce 2010 diagnostikována rakovina slinivky, které dnes podlehla.

Zemřela královna soulu Aretha Franklin. Ve věku 76 let podlehla rakovině Aretha Franklin prohrála svůj boj s nemocí. Zemřela doma v Detroitu ve věku 76 let

"Aretha je obklopena rodinou a svými blízkými. Bude nám strašně chybět, jako matka, sestra, kamarádka, sestřenice. Ale její odkaz je mnohem silnější," uvedl před pár dny novinář a zpěvaččin blízký přítel Roger Friedman. 

VIDEO: Skvělá Aretha Franklin rozplakala i Baracka Obamu

Aretha Franklin patřila k největším ikonám soulové hudby. Časopis Rolling Stone ji v roce 2008 na základě hlasování odborníků zařadil na první místo žebříčku Top 100 nejlepších zpěváků všech dob. Zpěvačka, která se proslavila interpretací písní jako (You Make Me Feel Like) A Natural Woman, Respect nebo I Say A Little Prayer, získala během kariéry 18 cen Grammy a navrch jednu za celoživotní dílo. Byla také zařazena do Rokenrolové síně slávy.

Lady Soul oslavila v březnu své 76. narozeniny, už v loňském roce však byla ze zdravotních důvodů nucena zrušit několik vystoupení. Své poslední album A Brand New Me - v pořadí už dvaačtyřicáté - vydala v listopadu.

Témata: Aretha Franklin, soul, A Natural Woman

zavřít