Kultura se vrací, do Rock Café v březnu nacválá Sto zvířat

Vydáno 19.02.2022 | autor: redakce

Sto zvířat a Rock Café – to je léty prověřené spojení, které prostě funguje. Obě legendy nedávno oslavily 30 let, Zvířata navíc k tomuto výročí vydala novou desku nesoucí název 30 let testováno na lidech. A protože už covid pomalu skládá zbraně, je nejvyšší čas to oslavit. Kapela do pražského klubu dorazí 24. března.

Kultura se vrací, do Rock Café v březnu nacválá Sto zvířat Kultura se vrací, do Rock Café v březnu nacválá Sto zvířat

V minulých dvou letech toho Sto zvířat příliš neodehrálo. O to víc se ale věnovalo desce 30 let testováno na lidech, kterou loni vydalo. Byla pozitivně přijata jak fanoušky, tak kritiky. Na konci roku 2020 došlo také k výrazné personální změně, kdy na rytmické posty nastoupila mladá třicátnická krev - Jakub Červinka na kytaru, Jan Neruda na baskytaru a Jakub Nývlt na bicí.

V Ledárnách Braník není o zábavu nouze, tentokrát se o ni postarala kapela Sto zvířat

K jistotám a rodinnému stříbru stále patří dechová sekce ve složení Pablo Herzog (trubka), Martin Kachna Líska (trombon) a Jiří Hanzlík (barytonsaxofon). Jana Jelínková a Honza Kalina, kteří v roce 1990 Sto zvířat zakládali, jsou spolu s klávesistou a zpěvákem Petrem Hostinským vokálním triem, které po prvních pár taktech posluchač okamžitě pozná i díky textům Tomáše Belka. Ten píše pro kapelu texty celých třicet let a je i autorem aktuálního motta: "Nejdůležitější je pro kapelu těch deset let mezi dvacátým devátým a třicátým rokem života.“

"Střevíce" opráší sestava v Rock Café 24. března. A o zábavu rozhodně nebude nouze, stejně jako například loni v Ledárnách Braník, kde se tancovalo opravdu dlouho. Z nového alba tam tehdy formace zahrála například songy Hlava v lihu, Rodinný foto, Špaček a Dívka T.

red, foto: promo Sto zvířat
Témata: Rock Café, Sto zvířat, koncert, pozvánka

zavřít