Miláčci českých fanoušků Nazareth zahrají v květnu v Brně i Praze

Vydáno 10.03.2016 | autor: Nicola Bernard

Legendární Nazareth se vrací. Jediné dva koncerty v ČR pro rok 2016 se uskuteční 20. května v brněnském Sono centru a o den později ve Velkém sále Lucerny v Praze. Na postu zpěváka se představí jeden z nejlepších rockových hlasů současnosti Carl Sentance. Bývalý zpěvák švýcarských Krokus či britské formace Geeze Butler Band je členem Persian Risk a také pravidelným frontmanem sólových projektů klávesisty legendárních Deep Purple Dona Aireyho.

Miláčci českých fanoušků Nazareth zahrají v květnu v Brně i Praze Miláčci českých fanoušků Nazareth zahrají v květnu v Brně i Praze

Nazareth, kteří se v Česku těší stále velké oblibě, jsou dodnes považováni za jednu ze zásadních formací světové hudební scény. Nejslavnějšími hity této legendární skotské kapely jsou písně Love Hurts a Dream On, které se zařadily mezi 100 nejlepších skladeb všech dob v žebříčku prestižního časopisu Rolling Stone.

Love Hurts a další hity zahráli Nazareth v Plzni

Skupinu Nazareth, která byla založena v roce 1968, není nutné dlouze představovat. Jejich slavné hity Love Hurts a Dream On se zařadily mezi 100 nejlepších skladeb všech dob v žebříčku prestižního časopisu Rolling Stone. Jejich koncerty navštívilo v minulosti už více než 3 miliony fanoušků. Dodnes naplňují koncertní sály a jejich hudba srší energií.

Skotská formace je v Česku skoro jako doma. Podobně jako Smokie, i Nazareth zde mají obrovskou podporu českých fanoušků. V roce 2011 pro ně odehráli koncerty v Praze, Brně, Ostravě a Havlíčkově Brodě v rámci turné Big Dogz World Tour. O tom, že vazby kapely v ČR jsou silné, svědčí i fakt, že zde Nazareth nahráli živé album Big Dogz ve spolupráci s českým muzikantem Pavlem Bohatým, který doprovázel kapelu na piano ve skladbě Butterfly. Také se frontman kapely zúčastnil rozsvícení vánočního stromu na Staroměstském náměstí. V roce 2013 byl do kin uveden dokument o Nazareth pod názvem Nekonečný rockový mejdan.

tz, nb

zavřít