Nové desky: Do Prahy mířící Amy Macdonald, jubilejní Vladimír Mišík i živák Def Leppard

Vydáno 13.02.2017 | autor: redakce

Do únorového souhrnu nových desek přispěli britská písničkářka Amy Macdonald, kterou uvidíme v březnu naživo v Praze, Vladimír Mišík s jubilejní edicí nebo živáky, které představují IMT Smile či Def Leppard. Vrací se také punkeři The Virus

Nové desky: Do Prahy mířící Amy Macdonald, jubilejní Vladimír Mišík i živák Def Leppard Amy Macdonald představí novou desku také v Praze


Amy Macdonald
- Under Stars

S novým albem si anglická písničkářka Amy Macdonald dávala záležet, vychází po pěti letech od toho předchozího. "Práce na albu mi trvaly dva a půl roku, což je nejdelší doba, kterou jsem kdy nějaké desce věnovala. Ještě před časem jsem si přála, aby byla co nejrychleji hotová, ale teď jsem ráda, že jsme s ní nespěchali; zdá se, že se jí dostalo lásky, péče a pozornosti, které si zasluhuje," nechala se slyšet. Pilotním singlem se stala píseň Dream On. Amy Macdonald, jejíž nejznámější hit se jmenuje This Is The Life, vystoupí v rámci turné k novému albu i v České republice, když se 21. března představí v pražském Lucerna Music Baru.

Nové desky: Osmisměrková Vypsaná Fixa i soundtracky Trainspotting a Padesát odstínů temnoty


Vladimír Mišík
& E.T.C.... - Vladimír Mišík (jubilejní edice)

Před březnovým uvedením dokumentu Nechte zpívat Mišíka představuje Vladimír Mišík výroční reedici jednoho ze svých nejzásadnějších alb. Nastřádaná muzika dostala jeho i pečlivě vybraná vypůjčená slova (J. Kainar, P. Kopta, V. Merta, J. Suchý, H. Žalčík). Ve studiu se sešli skvělí muzikanti, zčásti zárodek příští kapely ETC..., ale také hosté odjinud (C&K Vocal, O. Petřina nebo J. Stivín). Album se stalo událostí roku 1976, s následnými bolševickými potížemi s dolisováním vyprodaného nákladu, a později dokonce s Mišíkovým zákazem veřejně vystupovat.

Nové desky: John Mayall zve novinkou na pražský koncert, Markéta Irglová miluje modře


IMT Smile
- History live

Slovenští IMT Smile loni oslavili dvacet let na scéně a jako dárek si nadělili výběrovku History. Tu teď vydávají i v živé podobě, která zachycuje loňské turné. Zatímco loňský obsáhlý komplet čítal tři disky, živák si vystačí se dvěma. Součástí samozřejmě opět budou všechny nejznámější hity této kapely, kterou vede Ivan Tásler. První album IMT Smile vyšlo už v roce 1997, tehdy se skupinou zpívala také Katarína Knechtová.

vložte odkaz, text nemažte


Def Leppard
- And There Will Be A Next Time... (Live In Detroit)

Legendární britská kapela oslaví letos už 40 let od svého založení a ani po této době jí nedochází dech. Své zatím poslední turné připomene fanoušků na živáku pořízeném v Detroitu. Kromě CD a DVD nosiči bude k dostání také na Blu-ray a vedle záznamu koncertu nabídne bonusový materiál v podobě videoklipu. Def Leppard viděli relativně nedávno naživo také čeští fanoušci, v roce 2015 se představili na koncertech v Praze a Ostravě.

 


The Virus - System Failure

Voltage records vydává novou, dlouhohrající desku amerických street punx The Virus z Philadephie. Ta bude po dlouhých třinácti letech následovat předchozí počin Nowhere To Hide. Deska nese název System Failure a v Evropě vychází ve třech barevných limitovaných provedeních (neonově žlutý, bílý s černými cákanci a klasický černý vinyl). To celé bude baleno ve tvrdém gatefold obale s přiloženým download kódem. Fanouškům se dílo dostane do rukou na Valentýna.


Dále vychází:

  • Orwells - Terrible Human Beings
  • Ryan Adams - Prisoner
  • Vangelis - Delectus
  • Charlie Wilson - In It To Win It
  • Frank Zappa - Live On Air
 

Témata: nové desky, Amy Macdonald, Vladimír Mišík, IMT Smile, Def Leppard, The Virus

zavřít