Nové desky: Rolling Stones, Wanastowi Vjecy nebo Citron

Vydáno 28.11.2016 | autor: redakce

Kalendář nám brzy začne ukazovat prosinec, což je jasný signál, že letošní hudební žně se blíží do finále. Jednu z posledních náloží novinek v tomto roce obstarají 11 let očekávaní The Rolling Stones, Wanastowi Vjecy, Iva Pazderková, Citron nebo Jablkoň. 

Nové desky: Rolling Stones, Wanastowi Vjecy nebo Citron Rolling Stones vydají studiové album po jedenácti letech


The Rolling Stones
- Blue & Lonesome

Nové autorské písně ale příznivci ikonické kapely na desce Blue & Lonesome nenajdou, Rolling Stones se totiž rozhodli pro předělávky bluesových skladeb. Do hledáčku britských rockerů se dostali například Little Walter, Chester Burnett, Samuel Maghett nebo Eddie Taylor. Desku nahrávali v Londýně letos na jaře a celkem je na ní dvanáct vybraných coverů. Speciálním hostem bude Eric Clapton, který se zapojil v písni Everybody Knows About My Good Thing.

 


Wanastowi Vjecy
- Alchymie

Nové album Alchymie obsahuje 12 nových skladeb. Autorsky se na něm největší měrou podílel zakladatel tohoto hudebního projektu a leader kapely Robert Kodym. Dále se výrazně podílel kytarista Tomáš Vartecký, který je jako autor hudby a textů znám již z dlouholeté vzájemné spolupráce se zpěvačkou Annou K. Jedna píseň je společné dílo kapely Wanastovi Vjecy a kapely Čechomor. Autogramiáda k albu Alchymie bude 30 listopadu od 17 hodin v prodejně Supraphonu Musicpoint na Jungmannově náměstí.

 


Citron
- Rebelie rebelů

Na přípravě alba začal pracovat kapelník Radim Pařízek od úmrtí zpěváka Stanislava Hranického před třemi lety. Hlavní realizační impuls se dostavil ale až v rámci obnovení sestavy kapely na konci léta minulého roku. Na celkovém výsledku se podepsali Pařízek, zpěvák Ladislav Křížek, producenti desky Djordje Erič, Roland Grapow (ex-Masterplan) nebo baskytarista Jiří Rain a kytarista Pavel Hanus, stejně jako Radim Pařízek jr. Nová deska prý koresponduje s Pařízkovým celoživotním přístupem - odporem k přežitému, často obvyklému, láskou k bigbítu, revoltě a hledání nových cest.

 


Iva Pazderková
- Horská Lesní Ekologická Tvá Živá Dospělá Krabičková Smutná Šťastná

Album je pojmenováno názvy samotných písní, které jsou výrazně autobiografické a v kontrastu k Ivinu mediálnímu obrazu odhalují její nejniternější tvář. Jak sama Pazderková říká: "Moje hudba i texty jsou to nejintimnější, co můžu s publikem sdílet. Je to sice opak toho, co se ode mě čeká, ale o to to může třeba být pro posluchače zajímavější. S nadsázkou řečeno - moje tvář má vlastní hlas." Iva Pazderková bude také moderátorkou hudebních cen Žebřík, 10. 3. uvede po boku Jakuba Koháka vyhlášení výsledků v plzeňském DEPO2015.

 


Jablkoň - Vykolejená

Skupině Jablkoň vychází CD s názvem Vykolejená. Je na něm jedenáct nových písniček a dvě coververze, vše z jablkoňské dílny. Nepočítáme-li Best of "Malá lesní Jablkoň" je to sedmnácté album, které tato výsostně osobitá kapela, natočila. Producent Ondřej Ježek přidal hudbě na zemitosti i přirozené čistotě, vzniklo tak album vstřícné, vlídné i přátelsky drsné, ale hlavně jiné než všechny ostatní, včetně těch předchozích jablkoňských. CD bude pokřtěno 29. 11. 2016 ve Švandově divadle.

 


Dále vychází:

  • The Last Shadow Puppets - Dream Synopsis
  • Lamb Of God - The Duke
  • Five O' Clock Tea - To dobrý je v nás
  • Chantal Poullain - Chansons
 
zavřít