Nový materiál od System Of A Down. Do studia je nahnala válka, výdělek z prodeje singlů podpoří válkou zasažené Armény

Vydáno 08.11.2020 | autor: Andrea Štipčáková

Zdálo se, že se fanoušci System Of A Down nové desky kapely snad už nedočkají. V červnu však její bubeník prozradil, že se možná něco chystá, a před pár dny už formace vypustila do světa hned dva nové songy. Písně mají upozornit na konflikt v Arménii a výtěžek z nich poputuje organizaci Armenia Fund.

Nový materiál od System Of A Down. Do studia je nahnala válka, výdělek z prodeje singlů podpoří válkou zasažené Armény Nový materiál od System Of A Down. Do studia je nahnala válka, výdělek z prodeje singlů podpoří válkou zasažené Armény

Zatímco svět pohltila koronavirová pandemie, v Arménii zuří válka. Jindy by možná plnila média, v současné době ji však mnohá z nich opomenula. Sporu o Náhorní Karabach, který vyústil až v genocidu, si všimli členové System Of A Down a rozhodli se této oblasti pomoci.

LIVE: System Of A Down drtili Prahu kulometnou salvou songů

Nahráli skladby Protect The Land, k níž dokonce natočili videoklip, a Genocidal Humanoidz a výtěžek z nich se rozhodli věnovat organizaci Armenia Fund. Ta v postižené oblasti poskytuje humanitární pomoc.

„Písně hovoří o strašlivé válce probíhající v Artsakhu a Arménii. Zkorumpované režimy v Aliyevu v Ázerbájdžánu a Erdogan v Turecku si nechtějí Artsakh a Arménii pouze přivlastnit, ale páchají v nich genocidu. Chovají se k lidem jako k divoké zvěři, aby dosáhli svého. Svět je příliš zaujatý koronavirem, volbami a občanskými nepokoji, než aby se zajímal o tato zvěrstva. […] Na těchto místech se šíří dezinformace, lidé jsou umlčováni. Svoboda projevu se tam nepoužívá tak, jako tady, a tak je naší zodpovědností bojovat za pravdu,“ uvedla kapela na svém instagramovém profilu s tím, že není čas zavírat oči nad tím, co se děje.

„Hudba a texty mluví samy za sebe. Potřebujeme, abyste se stali hlasem Artsakhu,“ dodala skupina, jejíž nové písně si mohou fanoušci zakoupit na stránce Bandcamp. Vedle nich uvedli System Of A Down novou kolekci oblečení, kterou si na uvedené webové stránce mohou její příznivci rovněž pořídit.

Text: Andrea Štipčáková, foto: Clemente Ruiz, Marek Holoubek, archiv
Témata: System Of A Down, Arménie, Protect The Land, Genocidal Humanoidz

zavřít