Ozzy Osbourne ohlásil poslední turné, v Praze zahraje v červnu. Vystoupí i superkapela Hollywood Vampires

Vydáno 06.11.2017 | autor: redakce

Black Sabbath sice již svou bohatou kariéru uzavřeli, Ozzy Osbourne však jede dál. Na pódiích ho budeme vídat až do roku 2020. V Praze se představí v Letňanech 13. června, speciálním hostem bude superskupina Hollywood Vampires.

Ozzy Osbourne ohlásil poslední turné, v Praze zahraje v červnu. Vystoupí i superkapela Hollywood Vampires Ozzy Osbourne ohlásil poslední turné, v Praze zahraje v červnu. Vystoupí i superkapela Hollywood Vampires

V rámci turné bude Ozzy vystupovat po celém světě až do roku 2020 a zároveň půjde o konečné celosvětové koncertování tohoto legendárního umělce. Oslaví jím 50 let na scéně, začínal totiž v roce 1968. Osbourne však nevyloučil, že v budoucnosti vystoupí na vybraných koncertech.

RECENZE: Black Sabbath tentokrát už úplně naposledy

"Lidé se mě stále ptají, kdy že to půjdu do důchodu," říká Osbourne. "Tohle bude moje poslední světové turné,
ale nemůžu říct, že ještě tu a tam nevystoupím." Koncertní série začne v roce 2018 v Mexiku, následně se přesune do Jižní Ameriky, kde se OZZY představí ve třech zemích. Poté bude následovat šestitýdenní turné po evropských městech a festivalech, které bude zahájeno v pátek 1. června 2018 v Moskvě. Mezi koncertními zastávkami nechybí ani Praha, kde se Ozzy představí 13. června na letišti v Letňanech. Po skončení evropské série se OSBOURNE přesune do Severní Ameriky - termíny koncertů budou potvrzeny v roce 2018.

Ozzyho koncertní kapelu tvoří jeho dlouholetí spolupracovníci Zakk Wylde (kytara), Blasko (basová kytara), Tommy Clufetos (bicí) a Adam Wakeman (klávesy).

Superskupina HOLLYWOOD VAMPIRES vznikla v roce 2015 a u jejího zrodu stály takové veličiny rockové hudby jako Joe Perry (Aerosmith), Alice Cooper nebo herec Johnny Depp. Skupina, která ve své tvorbě oslavuje rockové vzory 70. let minulého století a jejich tvorbu, vydala ve stejném roce i stejnojmenné album, na kterém si zahostoval například i Paul McCartney nebo Dave Grohl z Foo Figters.

Oficiální předprodej vstupenek začne 9. listopadu v 9 hodin. Lístky budou v sítích Ticketpro a Ticketportal stát od 1 490 do 1 950 Kč. 

tz, jm

Témata: Ozzy Osbourne, Hollywood Vampires

zavřít