Pink Floyd rozezněli pouště Arrakisu. Trailer nové adaptace Duny je konečně venku

Vydáno 10.09.2020 | autor: redakce

Nová adaptace slavného sci-fi románu Duna z roku 1965 má svůj první trailer, v němž zní píseň Eclipse od Pink Floyd. O hudbu jednoho z očekávanějších snímků roku 2020 se postaral Hans Zimmer.

Pink Floyd rozezněli pouště Arrakisu. Trailer nové adaptace Duny je konečně venku Pink Floyd rozezněli pouště Arrakisu. Trailer nové adaptace Duny je konečně venku

Eclipse je poslední písní ze slavného konceptuálního alba The Dark Side of the Moon, které Pink Floyd vydali v březnu 1973. Její cover verze nyní zní v epickém traileru k nové adaptaci sci-fi románu Duna z roku 1965.

Odvrácená strana Měsíce i lidské duše. Příběh kultovního alba The Dark Side Of The Moon od Pink Floyd

Nový snímek natočil kanadský režisér Denis Villeneuve, který naposledy zaujal temným remakem Blade Runner 2049. Jeho Duna bude mít premiéru 18 prosince 2020, hlavní roli prince Paula Atreidese ztvárnil herec Timothée Chalamet, o hudbu se postaral Hans Zimmer.

„Pokud bych měl coby adaptaci knihy natočit jen jeden film, nešel bych do toho. Ten svět je až příliš komplexní. Je to svět, jehož síla tkví v detailech,“ řekl režisér magazínu Vanity Fair. Jde tedy o první ze dvou snímků, které Villeneuve chystá.

O vůbec první adaptaci Duny se pokusil chilský umělec Alejandro Jodorowsky v 70. letech. Do hlavních rolí obsadil jména jako Mick Jagger, Orson Welles nebo Salvador Dalí, hudbu k epickému snímku psali Pink Floyd. Holywoodská studia se ale jeho epické vize zalekla a slavný román spisovatele Franka Herberta nakonec zfilmoval až v roce 1984 David Lynch.

red
Témata: Duna, Denis Villeneuve, Pink Floyd, Mick Jagger

zavřít