Po nešťastném pádu zemřel Martin Duffy, klávesista Primal Scream a Felt

Vydáno 20.12.2022 | autor: Andrea Štipčáková

Nešťastným pádem přišel o život Martin Duffy, který hrál na klávesy v kapelách Primal Scream a Felt. Muzikantovi bylo pouhých pětapadesát let. Jak potvrdil jeho spoluhráč Bobby Gillespie, Duffy si při pádu přivodil vážná poranění hlavy.

Po nešťastném pádu zemřel Martin Duffy, klávesista Primal Scream a Felt Po nešťastném pádu zemřel Martin Duffy, klávesista Primal Scream a Felt

„Znal jsem Martina od svého mládí, kdy jsme spolu hráli ve Felt,“ napsal na Instagram Gillespie, který médiím smrt spoluhráče potvrdil. „Hrál na klávesy na každém našem albu. Byl to charakterní člověk. Muziku opravdu miloval. Znamenala pro něj všechno,“ zavzpomínal na kamaráda.

Smrt si říká rock'n'roll: Příběhy zesnulých hvězd

Martin Duffy se narodil v roce 1967 v Rednalu. Ke kapele Felt se připojil v roce 1985, když odpověděl na inzerát frontmana Lawrence. Když se sestava v roce 1989 rozpadla, začal hrát s Primal Scream, jejím právoplatným členem se stal o dvě léta později. Souběžně působil rovněž v The Charlatans.

Právě s The Charlatans v roce 1996, jen krátce po smrti původního klávesáka Roba Collinse, předskakoval Oasis. Následně spolupracoval na albech The Chemical Brothers nebo Beth Orton.

Podle dostupných informací zemřel Duffy po pádu ve svém domě dne 20. prosince. Příčinou jeho úmrtí bylo vážné poranění hlavy, respektive mozku. Bylo mu pouhých 55 let.

red, foto: FB Primal Scream
Témata: Martin Duffy, Primal Scream, Felt, smrt

zavřít