Kasabian bez frontmana. Tom Meighan oznámil odchod

Vydáno 06.07.2020 | autor: redakce

Frontman, který o sobě mluvil jako o jedné z posledních skutečných rockových hvězd, vysvětlil odchod z kapely osobními problémy. Budoucnost Kasabian je nejistá.

Kasabian bez frontmana. Tom Meighan oznámil odchod Kasabian bez frontmana. Tom Meighan oznámil odchod

„Tom Meighan po vzájemné dohodě odchází z Kasabian. Tom se potýká s osobními problémy, které ovlivnily jeho chování již nějakou dobu, a nyní se chce soustředit veškerou svou energii na to, aby se mu život vrátil do správných kolejí,“ stojí v prohlášení, které kapela umístila na svůj Twitter.

LIVE: Kasabian - jediná kapela, která měla na pražském Metronome festivalu pod pódiem opravdový kotel

Kasabian se dostali do povědomí hudební veřejnosti při renesanci kytarové hudby na přelomu milénia a největší úspěch prožívali v letech v první dekádě 21. století, tedy mezi eponymním debutem a albem West Ryder Pauper Lunatic Asylum z roku 2009. 

Kapela bývá označována za chybějící článek mezi The Stone Roses a Primal Scream s lehkým odkazem na Oasis. Právě Liama Gallaghera označil dnes jiř bývalý zpěvák Kasabian za ztělesnění dokonalého frontmana.

LIVE: Kasabian vzdali na Colours Of Ostrava hold výtečné St. Vincent

Sám o sobě Meighan tvrdil, že je „jednou z posledních skutečných rockových hvězd a snaží se udržovat všechny mýty a tajemství, která si ta pozice žádá.“ Snaha trefit se vlastním životem do romantické představy o živelné rockové hvězdě se tak nabízí jako jedna z možných příčin osobních problémů.

Kasabian doposud vydali šest alb, posledním bylo vlažně přijaté For Crying Out Loud z roku 2017. Budocnoust kapely, která vznikla v roce 1997 v anglickém Leicester, je nejasná. Kapela zároveň oznámila, že nebude odchod Meighan dále komentovat.

red
Témata: Kasabian, Tom Meighan,  The Stone Roses, Primal Scream, Oasis

 

zavřít