POST SCRIPTUM (90): Liam Gallagher zase zlobí. Po třech skladbách opustil mlčky pódium Lollapaloozy a navztekal fanoušky

Vydáno 09.08.2017 | autor: Simona Knotková

Hranice mezi rock'n'rollem a trapností je tenká. Potvrdil to Liam Gallagher na letošní Lollapalooze. 

POST SCRIPTUM (90): Liam Gallagher zase zlobí. Po třech skladbách opustil mlčky pódium Lollapaloozy a navztekal fanoušky POST SCRIPTUM (90): Liam Gallagher zase zlobí. Po třech skladbách opustil mlčky pódium Lollapaloozy a navztekal fanoušky


LIAM GALLAGHER
V NESNÁZÍCH

Ve dnech 3. - 6. srpna se v Chicagu uskutečnil festival Lollapalooza. Nabitý line-up sliboval Arcade Fire, Muse, The Killers, Blink-182 nebo Lorde. A také Liama Gallaghera. Zlobivější a mladší z dvojice hudebních sourozenců nicméně dostál své kontroverzní reputace a po třech celých skladbách a dvaceti minutách se z pódia bez objasnění gallagherovsky odebral do zákulisí. Důvod? Akutní hlasová indispozice. Tak to aspoň objasňuje Twitter muzikanta.

"Omlouvám se lidem, kteří se těšili na můj koncert v Chicagu. Večer před tím jsem měl náročné vystoupení, které mi oddělalo hlas. Jsem z toho velmi zklamaný."

Na festivalu Lollapalooza Chicago došlo během koncertů Lorde a Muse k evakuaci

Ještě o něco zklamanější byli návštěvníci v publiku, kteří jeho odchod vypískali a interpreta počastovali výkřiky jako "Fuck you, Liam!". Hned se hodila cedulka jedné z přihlížejících s nápisem "I love you, Noel".

Liam Gallagher, jakož i celí Oasis, jsou podobnými výstřelky proslulí. Za všechny připomeňme festival Rock en Seine v roce 2009, na kterém kapela nejenom zrušila koncert pár minut před jeho startem, ale rovnou taky oznámila, že končí.

Co ovšem zprvu vypadá jako ztělesnění rock'n'rollu, může být už poněkud trapné a otravné při opakování.

Liam v nedávném rozhovoru pro NME hořekoval nad tím, jak po něm pořád někdo chce, aby dospěl. Já jsem názoru, že kdyby se tak stalo, byl by to jenom další ze signálů úpadku této společnosti. Jen ať, proboha, nedospívá a až do stovky nás zásobuje svými fucking bonmoty a kočkuje se se svým bratrem. Stačilo by ale, kdyby se tenhle nehodný spratek choval jako profesionál, když má. A kupříkladu neodcházel bez sebemenšího vysvětlení z pódia a nebral svým fanouškům zážitek, který si zaplatili. 

(Mimochodem, nakonec možná za všechno mohlo jenom rozmrzení z toho, že byly muzikantovi pár dní před koncertem v obchodě odepřeny cigarety, dokud neukáže občanku. V jeho čtyřiceti čtyřech letech. Liamu Gallagherovi.) 

POST SCRIPTUM (86): Když promo musí dělat malicherné spory - Katy Perry se opět usmiřuje s Taylor Swift

Krásným protikladem budiž o dekády mladší Lorde, která musela kvůli počasí zrušit svou show nedobrovolně. "Do háje. Tolik mě to, lidi, mrzí. Nevím, co na to říct. Řekli nám, že musíme skončit. Měla jsem pro vás připravenou tu nejvelkolepější show a slibuju, že se vrátím, co nejdříve to bude možné," sypala si na sociální síti popel na hlavu.

OASIS V NADĚJI

Ač pokora bývalému frontmanovi Beady Eye lehce chybí, rozumu ale ještě nepozbývá. Krátce po incidentu se v podcastu Rolling Stone náhodou opět dotkl možného reunionu Oasis.

Liam Gallagher hovoří o návratu Oasis. Co na to říká jeho brácha?

"Vím, že Noel nechce předskakovat U2 a hrát pro ze třetiny zaplněný stadion, když by tam mohl být jako hlavní hvězda se svým bratrem. Já sám bych tady raději mluvil o novém albu Oasis než o své sólovce. A vím, že i Noel. Společně se nám daří líp," řekl.

Prostořeký hudebník ví, jak uklidnit příznivce. A třebaže i tahle přetahovaná bratří Gallagherů "Oasis se vrátí / ne, Oasis se nevrátí" už roky ztrácí na zajímavosti, ať se přihlásí ten, kdo se při Liamových slovech znovu hloupě neusmíval. Jak zamilovaný naiva, kterému jeho idol nakonec odepsal. I když se předtím kasal, že ho už bude ignorovat. A i když ví, že se ten druhý na něho zase vykašle.

Já si po dlouhé době třeba musela udělat session mých nejoblíbenějších Oasis songů. Co když... Přípravy je potřeba.

text: Simona Knotková

Témata: Lima Gallagher, Oasis, Lollapalooza,, Lorde

zavřít