Rodina Amy Winehouse chystá dokument k výročí deseti let od její smrti

Vydáno 05.04.2021 | autor: redakce

Fanoušci Amy Winehouse se dočkají dalšího dokumentu o zpěvačce. BBC k výročí deseti let od jejího úmrtí připravuje speciální snímek, ve kterém promluví také matka interpretky.

Rodina Amy Winehouse chystá dokument k výročí deseti let od její smrti Rodina Amy Winehouse chystá dokument k výročí deseti let od její smrti

S nápadem natočit dokument o Amy Winehouse měla přijít matka zpěvačky Janis. Ta trpí roztroušenou sklerózou a snímek se tak rozhodla vytvořit pro případ, že by začala zapomínat na zážitky s Amy.

SMRT SI ŘÍKÁ ROCK'N'ROLL: Amy Winehouse (149.)

„Nemyslím si, že svět znal pravou Amy, holčičku, kterou jsem přivedla na svět. Těším se, že dostanu příležitost lidem blíže představit její kořeny,“ prozradila matka umělkyně.

Dokument s názvem Amy Winehouse: 10 Years On zároveň prozradí detaily ze zpěvaččina života, které doposud nebyly veřejně známy. Kromě matky hudebnice ve snímku vystoupí také její přátelé. „Je od Janis krásné, že se to rozhodla udělat“ uvedla kamarádka Winehouse Juliette Ashby. „Neexistuje nikdo jakoo ona, už nikdy nebude,“ dodala.

Winehouse patřila k největším talentům své generace. Ve svých sedmadvaceti letech zemřela v červenci roku 2011 na otravu alkoholem. O čtyři roky pozdějí o ní natočil dokument režisér Asif Kapadia, který za snímek dostal Oscara.

red, foto: archiv iREPORT
Témata: Amy Winehouse, Janis Winehouse, dokument, otrava alkoholem

zavřít