Roger Waters z Pink Floyd dorazí na svém rozlučkovém turné do Česka, chystá speciální audiovizuální show

Vydáno 14.09.2022 | autor: redakce

Roger WatersPink Floyd dorazí 24. května 2023 do České republiky. V pražské O2 areně se představí v rámci svého prvního rozlučkového turné This Is Not a Drill. Zazpívá své nejznámější písně a chystá také speciální audiovizuální show.

Roger Waters z Pink Floyd dorazí na svém rozlučkovém turné do Česka, chystá speciální audiovizuální show Roger Waters z Pink Floyd dorazí na svém rozlučkovém turné do Česka, chystá speciální audiovizuální show

Roger Waters svou show uvádí jako „rock’n’rollovou vizuální podívanou v kruhovém provedení“. Obsahovat bude dvanáct skladeb ze zlatého věku Pink Floyd, stejně tak několik nových písniček ze zpěvákova alba This Is Not a Drill a další jeho největší hity. A jak Waters dodává, možná je šňůra jeho poslední. Nebo naopak první na rozloučenou.

LIVE: Roger Waters přivezl do Prahy dokonalou audiovizuální show i hity Pink Floyd. Vystřelil si z Trumpa i Putina

Waters hraje na hlavní vokály, kytary, baskytaru a klavír a na pódiu se k němu připojí Jonathan Wilson (kytary a vokály), Dave Kilminster (kytary a vokály), Jon Carin (klávesy, kytara a vokály), Gus Seyffert (baskytara a vokály), Robert Walter (klávesy), Joey Waronker (bicí), Shanay Johnson (vokály), Amanda Belair (vokály), a Seamus Blake (saxofon). 

Devětasedmdesátiletý hudebník je spoluzakladatelem Pink Floyd, jedné z nejdůležitějších hudebních skupin v historii populární hudby, která vznikla v roce 1965. Počátkem osmdesátých let ji opustil kvůli sporům o dalším směřování a vydal se na sólovou dráhu.

TZ, foto: Live Nation
Témata: Roger Waters, Pink Floyd, This Is Not A Drill, turné

zavřít