Rolling Stones vzdali hold zesnulému bubeníkovi Wattsovi. „Držel tuhle kapelu pohromadě,“ řekli

Vydáno 28.09.2021 | autor: redakce

Rolling Stones se krátce před startem svého turné museli vypořádat se ztrátou člena Charlieho Wattse, který patřil mezi největší bubeníky své generace. Za bicí soupravou ho sice nahradil Steve Jordan, v srdcích svých přátel byl však zesnulý člen s nimi na pódiu. Během prvního koncertu šňůry mu hned několikrát vzdali hold.

Rolling Stones vzdali hold zesnulému bubeníkovi Wattsovi. „Držel tuhle kapelu pohromadě,“ řekli Rolling Stones vzdali hold zesnulému bubeníkovi Wattsovi. „Držel tuhle kapelu pohromadě,“ řekli

Rolling Stones zahájili své o rok odložené turné No Filter v St. Louis, který byl mimo jejich soukromé vystoupení první show, kterou odehráli po smrti svého bubeníka Charlieho Wattse. Ten zemřel 24. srpna v jedné z londýnských nemocnic jen několik týdnů poté, co podstoupil operaci. Krátce po ní oznámil, že s kapelou na šňůru nevyrazí, přál si však, aby ji už znovu kvůli jeho zdraví neodkládala, a tak povolal do „služby“ svého velmi dobrého kamaráda Steva Jordana.

Charlie Watts - Nenápadný, ale důležitý člen Rolling Stones. Miloval jazz a swing a vyhýbal se skandálům

Ten spolu s ostatními členy Rolling Stones bubeníkovi hned několikrát vzdal během show hold. Nejdříve se v úvodu, ještě předtím, než formace vstoupila na pódium, na LED obrazovkách promítaly Wattsovy snímky a ozývalo se bubnování, po druhé písni Mick Jagger, Keith Richards a Ronnie Wood poděkovali fanouškům za podporu a lásku k zesnulému členovi, kterému posléze ještě věnovala skladbu Tumbling Dice.

"Tohle je naše první turné, které děláme bez něj. Charlie nám bude moc chybět, na pódiu i mimo něj. Držel tuhle kapelu dlouho pohromadě. Byl naší skálou," uvedl Mick Jagger.

Na koncert v St. Louis přišlo zhruba 65 tisíc diváků, kteří museli dodržet všechna protipandemická opatření. Nejlevnější lístek na show stál v přepočtu zhruba 1200 korun, nejdražší se vystoupal téměř do částky sta tisíce korun. Americká část turné bude trvat do listopadu, naplánovaných má třináct koncertů.

red, foto: Radim Hromádko
Témata: Rolling Stones, Charlie Watts, turné

zavřít