Zemřel Charlie Watts z Rolling Stones, jeden z největších bubeníků své generace

Vydáno 24.08.2021 | autor: redakce

Ve svých osmdesáti letech zemřel Charlie Watts, jeden z největších bubeníků své generace. Proslavil se především svým působením v Rolling Stones, ke kapele se připojil v roce 1963. Zemřel obklopený rodinou.

Zemřel Charlie Watts z Rolling Stones, jeden z největších bubeníků své generace Zemřel Charlie Watts z Rolling Stones, jeden z největších bubeníků své generace

Charlie Watts podstoupil během prázdnin operaci. Teprve před třemi týdny oznámil, že s Rolling Stones nevyrazí na plánované americké turné. "Chci se co nejdříve uzdravit. Po tom všem, co se stalo, včetně pandemie koronaviru, ale nechci, aby se turné znovu posouvalo. Proto mě nahradí můj velmi dobrý kamarád Steve Jordan," uvedl tehdy bubeník.

Rockový svátek v Letňanech: Rolling Stones hráli pro 50 tisíc lidí

Co přesně bylo příčinou smrti, je prozatím neznámé. Watts měl zemřít v úterý 24. srpna v jedné z londýnských nemocnic obklopen svou rodinou. "Byl to skvělý manžel, otec, dědeček a také člen Rolling Stones, jeden z největších bubeníků své generace," napsal publicista Bernard Doherty.

Charlie Watts se k Rolling Stones připojil v roce 1963, tedy krátce po vzniku kapely. Podílel se na všech jejích studiových albech a mezi jinými bubeníky vyčníval tím, že při úderu na virbl často vynechával úder na hi-hat. Mimo jiné se v Rolling Stones podílel na návrhu pódií.

red, foto: Radim Hromádko
Témata: Rolling Stones, Charlie Watts, bubeník

zavřít