ROXY se připojí ke globálnímu protestu #WeMakeEvents, nasvícením fasády bude bojovat za kulturní sektor

Vydáno 28.09.2020 | autor: redakce

Kulturní sektor potřebuje v současné krizi způsobené koronavirem okamžitou podporu vlády. Té se ale v mnoha zemích světa nedostává, což přispělo ke vzniku mezinárodního hnutí #WeMakeEvents. K němu se přidal také pražský klub ROXY, který se připojí k tichému protestu nasvícením fasády červenou barvou.

ROXY se připojí ke globálnímu protestu #WeMakeEvents, nasvícením fasády bude bojovat za kulturní sektor ROXY se připojí ke globálnímu protestu #WeMakeEvents, nasvícením fasády bude bojovat za kulturní sektor

Protest se uskuteční 30. září v osm hodin večer v rámci Global Action Day. Tisíce klubů, divadel a dalších kulturních center v tento den rozsvítí své fasády, aby zvýšili povědomí o současné krizi kulturního sektoru a podpořili změnu.

Idolové z kapely R5 představují projekt The Driver Era, v květnu zahrají v Roxy

K pokojnému protestu se v České republice přidává také klub ROXY, který zve všechny fanoušky, současné i bývalé spolupracovníky, aby přišli podpořit toto legendární místo, kde se psala historie české klubové scény. Organizátoři prosí o dodržování rozestupů a nošení roušek.

Projekt #WeMakeEvents byl spuštěn v dubnu letošního roku v důsledku krize způsobené koronavirem ve Velké Británii. Tam se červeně rozsvítila kulturní střediska už v srpnu. Nyní protest dosáhl globálních rozměrů a pod hashtagem #WeMakeEvents budou o podporu vlády bojovat kluby a divadla po celém světě.

Celá kampaň má také svou hymnu. Jejím autorem je Joe Bygraves, který píseň Stand As One napsal na počátku koronavirové krize, aby spojil lidi dohromady. Peníze vydělané touto skladbou poputují organizacím, které pomáhají osobám s mentálním postižením.

TZ

Témata: ROXY, #WeMakeEvents, Global Action Day, Joe Bygraves

zavřít