Smoove & Turrell přivedou Rock Café do varu severským funkem

Vydáno 27.09.2018 | autor: redakce

Fakt, že dobrá muzika v Británii nevzniká jen v Londýně, prokážou s plnou parádou Smoove & Turrell, kteří vystoupí 11. října v pražském Rock Café. Našlápnutá kapela kolem DJsko-produkčního tandemu Jonathana Scotta Watsona, známého pod nickem Smoove, a Johna Turrella pochází z průmyslového Newcastlu a podařilo se jí vytvořit originální soulový sound. V něm se zrcadlí i duše dělnického severovýchodu Anglie. Styl, který dostal název Northern Funk, v sobě snoubí funk, soul, hip hop i jazz.

Smoove & Turrell přivedou Rock Café do varu severským funkem Smoove & Turrell přivedou Rock Café do varu severským funkem

"Jsme hrdí na naše kořeny a na to, že v naší muzice a textech reflektujeme život na anglickém severovýchodě," říká v jednom z interview Smoove a dodává dále o textech svého parťáka Johna Turrella: "Jeho texty kladou otázky, vypráví story muže, který žije svůj vlastní neopakovatelný život. Lidem to může dojít třeba až po několikátém poslechu."

Klub Rock Café slavil 27. narozeniny pod taktovkou Kapitána Demo

Především ale kapela, v níž dále integrálně působí klávesista Mike Porter, baskytarista Andy Champion, bubeník Lloyd Croft a kytarista Lloyd Wright, strhne a nadchne vynikající spontánní show, plnou nefalšované syrové energie. Kapela vystoupila v Praze naposledy před čtyřmi lety.

Koncert Smoove & Turrell proběhne 11. října od 20 hodin v Rock Café. Předprodej vstupenek probíhá v síti Ticketmaster. 

tz, jm

Témata: Smoove & Turrell, Rock Café

zavřít