Soundtrack Poděbrady zakončí prázdniny přehlídkou filmové hudby. Vystoupí Čechomor nebo Eric Serra

Vydáno 24.08.2018 | autor: redakce

Mezinárodní festival filmové hudby a multimédií Soundtrack Poděbrady otevře své brány ve velkém stylu, a to již příští čtvrtek 30. srpna. Hlavní program nabitý světovými koncertními premiérami velkých jmen podtrhne bohatý doprovodný program pro celou rodinu. Ten vedle koncertů, filmů či multimédií přinese zcela zdarma také řadu dalších aktivit.

Soundtrack Poděbrady zakončí prázdniny přehlídkou filmové hudby. Vystoupí Čechomor nebo Eric Serra Soundtrack Poděbrady zakončí prázdniny přehlídkou filmové hudby. Vystoupí Čechomor nebo Eric Serra

V poděbradském světě filmu by si měl během čtyř festivalových dní a nocí najít každý to své. "Program se pohybuje od klasických orchestrů k rockovým kapelám, od pohádek k videohře, od Kolji k agentovi 007," nastínila širokou programovou škálu festivalu jeho dramaturgyně Karla Sluková.

Na festival Soundtrack Poděbrady zavítají s filmovou hudbou Eric Serra, Čechomor i Ondřej Soukup

Festival slavnostně zahájí ve čtvrtek 30. srpna v 19:00 skupina Čechomor premiérou zcela nově pojatých skladeb z filmu Rok ďábla. Další dny přinesou světové premiéry koncertů nejznámějších melodií Ondřeje Soukupa (31. srpna ve 20:00) a unikátního soundtracku k hernímu megahitu Kingdom Come: Deliverance (2. září v 18:00).

Se svou audiovizuální show přijíždí do Poděbrad jeden z nejznámějších francouzských skladatelů Eric Serra. Ten přenese návštěvníky do světa sci-fi a napětí, například s hity z filmů James Bond: Zlaté oko a Pátý element. Jeho vystoupení bude hlavním bodem sobotního programu, tedy 1. září ve 20:00.



Taneční show v choreografii Jana Ondera, připravená speciálně pro Soundtrack Poděbrady, provede diváky melodiemi z řady slavných filmů. Originálním příběhem se protančí oblíbené osobnosti z televizního hitu StarDance, a to Jan Onder, Dana Batulková, Kateřina Baďurová a profesionální tanečníci Michal Padevět, Veronika Lálová a Marek Zelinka.

Nejen děti,  ale jistě i dospělé potěší projekce jak pohádky Ať žijí duchové, tak zejména unikátní promítání filmu S čerty nejsou žerty spojené s vystoupením symfonického orchestru, který interpretuje oblíbený soundtrack Jaroslava Uhlíře.

Tradicí festivalu je sobotní Koncert před půlnocí, který je pro návštěvníky festivalu zdarma. Letos jím bude dechberoucí show Vivaldianno, mezinárodní projekt o životním příběhu hudebního génia Antonia Vivaldiho. Diváky překvapí unikátním spojením barokní hudby s art-rockovým zvukem, moderním tancem a velkoplošnou animací. "Koncert bude exkluzivní nejen díky návštěvě americké violoncellistky Tiny Guo (sólistky Hanse Zimmera, San Diego Symphony a dalších), ale také obřími projekcemi přímo na vnější zdi poděbradského zámku. Nejlepší výhled se tak divákům naskytne z protějšího břehu Labe u kryté koncertní haly nebo z Městského ostrova," říká Michal Dvořák, ředitel festivalu.

Každý den vyvrcholí večerní program taneční afterparty s předními českými DJs. Festivalové pozdní večery naplní DJ Michael Burian, DJ Ondray, DJ Lucca, DJ Ladida, Red Bull Music 3style Showcase a hvězdné britské duo Addictive TV, které jedinečným způsobem propojuje videa se zvukovými samply.

tz, mk

Témata: Soundtrack Poděbrady, Michal Dvořák, Čechomor, Eric Serra

zavřít