Špinaví lůzři v Chapeau Rouge: Žádný křest alba, ale pouze nalezení songů určených do odpadu

Vydáno 14.02.2019 | autor: Nicola Bernard

Špinaví lůzři, hrající žánr backyard blues, v březnu vydávají online album s písněmi o internetových seznamkách, žižkovských čtvrtích, sličných zmrzlinářkách a dalších tématech ze života. Album je postavené na skladbách s netradičními tématy a nese název Lost Dirty Losers, neboli "Ztracení špinaví lůzři". Naživo si ho můžete poslechnout 21. března v Chapeau Rouge. 

Špinaví lůzři v Chapeau Rouge: Žádný křest alba, ale pouze nalezení songů určených do odpadu Špinaví lůzři: Toto není křest CD, ale pouze nalezení tracků určených do odpadu

Důvod je prostý: jedná se o ztracené nahrávky, určené původně do odpadu, nicméně po třech letech se je podařilo úspěšně dotočit a vzniklo autorské album s vlivem americké muziky šedesátých let, ovšem převážně s českými texty. Přijďte to s lůzry oslavit do Chapeau Rouge pod heslem "Toto není křest cd, ale pouze nalezení špinavých tracků, které neměly být nikdy vydány!".

Do Chapeau Rouge přijede v květnu milovník řecké mytologie Talos

Hostují renomované hudební osobnosti, uznávaný pianista Jakub Doležal (působení v kapelách Ondřej Pivec Organic Quartet, Jan Kořínek, ale i Vladimír Mišík a Hudba Praha), Mirek Linhart (Yo-Yo band, Žáha) a mladá brazilská zpěvačka Heloisa Fernandez, která si v soulové písni Once I Woke up zazpívá s s Lůzry 21. března v Chapeau Rouge.



Na podiu se Špinavi lůzři vystřídají s ROCKOONS, ovlivněnými Beatles, hrající však kromě "brouků" i vlastní folkové balady a rock'n'roll. Rockooní písničky prý vedle těch od Beatles někteří posluchači ani nerozeznají. 

Témata: Špinaví lůzři, ROCKOONS, Beatles

zavřít