Temný rapper Ghostemane vystoupí ve Foru Karlín. Chystá hororovou show

Vydáno 13.09.2019 | autor: redakce

Milovník black metalu a hip hopu tvoří hudbu, která si bere ty nejdrsnější klišé z těchto žánrů a vytváří z nich svůj industriální svět doprovázený masivními beaty a ostrými riffy kytar. Ve Foru Karlín představí 23. března 2020 své poslední EP Human Error

Temný rapper Ghostemane vystoupí ve Foru Karlín. Chystá hororovou show Temný rapper Ghostemane vystoupí ve Foru Karlín. Chystá hororovou show

Eric Whitney vyrůstal na Floridě, kam se jeho rodiče přestěhovali z New Yorku. Kytaru vzal poprvé do ruky v pubertě, kdy jej okouzlily tvrdší žánry jako metal a punk. Zanedlouho se stal součástí místní hardcorové scény, když se přidal ke kapelám Nemesis a Seven Serpents. Rok po vydání první desky se skupinou Nemesis se odstěhoval do Los Angeles a svou rockovou kariéru nechal za sebou.

Jako Ghostemane začal Whitney vystupovat od roku 2015, kdy navázal spolupráci s kolektivem undergroundových rapperů a producentů Schemaposse, který založil rapper JGRXXN a kde působil mimo jiné také zesnulý Lil Peep. Ghostemane zazářil na SoundCloudu a od roku 2015 stihl vydat sedm alb, včetně kladně přijeté nahrávky N/O/I/S/E, která mu otevřela dveře na hlavní pódia světových festivalů. Nejúspěšnější hit Mercury s hororovým animovaným videm má na YouTube téměř 180 milionu zhlédnutí.

Kromě vlastních nahrávek pravidelně vydává mixtapy a tracky s dlouholetými spolupracovníky, jako je rapper Pouya, dvojice SuicideBoys nebo jeho bratr Parvo, se kterým nedávno vydal EP Human Error. Ghostemane nachází inspiraci v okultismu, smrti i metalu. K rozdílům mezi rapem a metalem dodává: "Myslím, že hranice mezi žánry se dnes ztrácejí. Umělci i posluchači jsou otevřenější a díky tomu vzniká něco nového."

Vstupenky jsou v prodeji od 13. září na fource.cz a u prodejců GoOut.cz a Ticketmaster.

TZ

Témata: Ghostemane, Forum Karlín, black metal, hip hop, koncert

zavřít