V nedožitých 40 letech zemřel Honza Štrup, hrával v Rybičkách 48 nebo Divokým Billovi

Vydáno 30.06.2021 | autor: redakce

Českou muzikantskou scénu zasáhla další rána. V nedožitých čtyřiceti letech zemřel zpěvák a kytarista Honza Štrup. Byl známý především ze svého působení v kapelách Rybičky 48, Divokej Bill či Medvěd 009, aktuálně vystupoval s punkrockovou formací Počasí.

V nedožitých 40 letech zemřel Honza Štrup, hrával v Rybičkách 48 nebo Divokým Billovi V nedožitých 40 letech zemřel Honza Štrup, hrával v Rybičkách 48 nebo Divokým Billovi

O smrti Honzy Štrupa informoval na svých sociálních sítích Kuba Ryba. „Pár let jsem ho měl jako bráchu, spoluhráče a spolupíče. On mě naučil, jak paří rockstár,“ zavzpomínal na něj frontman Rybiček 48.

Ty vole, já budu táta, zpívají Rybičky 48. Singlem oslavují nové přírůstky do rodiny

S nimi hrál Štrup v letech 2011 až 2013. „Nebudu se rozepisovat o tom, jak jsme se poznali, co jsme spolu zažili a co se stalo, že jsme se posledních x let nebavili. Na to bude jednou čas s odstupem let, až sepíšu paměti. Honza tam bude mít nezapomenutelné místo,“ dodal Ryba.

Hudebník pravděpodobně zemřel vlastním přičiněním. „Kámo, nadělal jsi v životě spoustu hloupostí, takhle byla bohužel poslední. Však ty tam na nás počkáš i s kytarou,“ rozloučil se s přítelem muzikant Jan Průcha.

red, foto: FB Honza Štrup, FB Štěpán Karbulka
Témata: Honza Štrup. Rybičky 48, Divokej Bill, Kuba Ryba

zavřít