Vitacit v čele s Danem Horynou zavítá do Plzně. Vystoupí i Sapon a Paradox

Vydáno 13.02.2019 | autor: redakce

Česká metalová parta Vitacit prožívá v posledních letech své znovuzrození. "Ztracený syn" Dan Horyna se vrátil za mikrofon, spolu s ním Fany Stehlík. Repertoár tvoří písně z období poloviny osmdesátých let, ale i časem prověřené skladby z doby dřívější a novější písně z let devadesátých. Přijďte se 23. února do KD Šeříková v Plzni přesvědčit, že kapela má pořád šťávu.

Vitacit v čele s Danem Horynou zavítá do Plzně. Vystoupí i Sapon a Paradox Vitacit v čele s Danem Horynou zavítá do Plzně. Spolu s nimi i Sapon a Paradox

Vitacit vznikl v roce 1975 jako jedna z prvních metalových kapel u nás. Již dva roky předtím byl položen základ v podobě skupiny Smetiště. Název neprošel přes tehdejší komunistický režim, a tak se skupina přejmenovala na Vitacit a došlo k některým změnám v obsazení.

Popularita stoupala, až se formace dostala mezi českou metalovou špičku. Jméno Dana Horyny bylo s Vitacitem třináct let pevně spjaté, jeho nynější návrat byl tedy fanoušky velmi vítaný. Vrátil se i Fany Stehlík, který s kapelou prožil streetrockové období kolem desky Máte se hnout.

Plzeňská skupina Sapon od roku 2011 opět navazuje na tradici let 1984-1990, kdy prožila své nejúspěšnější období. Některé staré skladby byly upraveny a pochopitelně přibyly mnohé nové. Sapon byl první kapelou, která tehdy hrála na Plzeňsku nový nastupující žánr - heavy metal.

Plzeňská rocková parta Paradox se dala dohromady v roce 1990. Svým melodickým rockem a speedmetalovým stylem si záhy získala fanouškovskou základnu a překročila hranice západočeského regionu. I přes personální veletoče úspěšně koncertuje. 

Témata: Vitacit, Sapon, Paradox

zavřít