Vladimír Mišík vydá nové album, pozval si na něj řadu zahraničních hostů

Vydáno 11.06.2021 | autor: redakce

Vladimír Mišík chystá nové album. Přestože před několika týdny oznámil konec s koncertováním, nahrávání písní mu nic nebrání a fanoušky novou deskou potěší už letos v září. Jmenovat se bude Noční obraz a spolupracoval na ní s producentem Petrem Ostrouchovem a jeho kapelou Blue Shadows.

Vladimír Mišík vydá nové album, pozval si na něj řadu zahraničních hostů Vladimír Mišík vydá nové album, pozval si na něj řadu zahraničních hostů

„Když jsme slavili vydání alba Jednou tě potkám a radovali se z příznivých recenzí, tak se na mě Petr tak trochu potutelně usmál a zeptal se: Vláďo, kdy začneme nahrávat další písně? Vyděšeně jsem obrátil oči vzhůru a odpověděl, že až nám nějaké budou seslány. Po pár měsících mi cinknul mail od Petra a já jsem si poslechl sedm bezvadných demonahrávek. Kostky byly vrženy, láhve inspirativních tekutin pozvolna popíjeny, nápady shora seslané realizovány,“ říká o vzniku nového alba Vladimír Mišík.

Vladimír Mišík ukončil svou koncertní kariéru

Petr Ostrouchov dodává „Práce na albu Jednou tě potkám pro mě byla jedním z nejúžasnějších životních zážitků, tak jsem si chtěl spolupráci s Vláďou ještě prodloužit a zopakovat. Začal jsem mu nenápadně posílat návrhy nových písní, a když mi od něj zpět začaly chodit dlouhé sms zprávy s novými texty, věděl jsem, že už vlastně pracujeme na nové desce."

Na novém albu účinkuje řada vzácných zahraničních hostů, jako jsou Blind Boys of Alabama, Jerry Douglas, Davy Spillane, Dónal Lunny, Jamey Haddad nebo Mike Marshall, z domácích hudebníků pak například Ondřej Pivec, František Kop nebo Radek Baborák. V roli hostujících vokalistů s Mišíkem nahrávali Lenka Dusilová, Robert Křesťan, Lenka Nová nebo Markéta Foukalová.

TZ, foto: Zuzana Bönisch
Témata: Vladimír Mišík, Noční obraz, album

zavřít