Zemřel Frankie Banali, bubeník Quiet Riot

Vydáno 22.08.2020 | autor: Andrea Štipčáková

Ve věku 68 let zemřel ve čtvrtek 20. srpna 2020 Frankie Banali, který se proslavil především svým působením v heavymetalové skupině Quiet Riot. Od minulého roku bojoval s rakovinou slinivky břišní, které nakonec podlehl.

Zemřel Frankie Banali, bubeník Quiet Riot Zemřel Frankie Banali, bubeník Quiet Riot

Na stejnou nemoc jako Frankie Banali zemřel také jeho otec. Bubeníkovi byla rakovina slinivky břišní diagnostikována loni v dubnu. Bohužel už však bylo na jakoukoliv léčbu pozdě. Muzikant si v té době procházel už čtvrtým, posledním stádiem nemoci, kdy se tvoří metastáze v celém těle.

Smrt si říká rock'n'roll: Příběhy zesnulých hvězd

Své příznivce o nemoci informoval až o několik měsíců později, kdy musel kvůli léčbě zrušit několik vystoupení.

„Odešel po statečném boji, hrál tak dlouho, jak mohl. Standardní chemoterapie přestala účinkovat a řada mrtviček způsobila, že už nemohl pokračovat v léčbě. Svůj boj o život prohrál 20. srpna v 7:18 v Los Angeles. Byl obklopen svou ženou a dcerou,“ stojí v oficiálním prohlášení.

Frankie Banali se proslavil zejména jako bubeník Quiet Riot, s nimiž hrál od roku 1979. Kromě ní se představil také v heavymetalové formaci W.A.S.P., hrál po boku Billyho Idola, na turné pak vyrazil s Faster Pussycat a Stennen Wolf.

Text: Andrea Štipčáková

Témata: Frankie Banali, Quiet Riot, W.A.S.P., Billy Idol, Faster Pussycat, Stennen Wolf

zavřít