Zemřel herec, komik a textař Milan Lasica, zkolaboval na pódiu

Vydáno 19.07.2021 | autor: redakce

Ve věku nedožitých 81 let zemřel slovenský komik, herec a textař Milan Lasica. Jak uvedla slovenská média, zkolaboval na pódiu při vystoupení na výročním koncertě v bratislavském Štúdiu L+S. Příčinou úmrtí byla porucha srdečního rytmu.

Zemřel herec, komik a textař Milan Lasica, zkolaboval na pódiu Zemřel herec, komik a textař Milan Lasica, zkolaboval na pódiu

Jak uvedl slovenský Denník N, Lasica zkolaboval během děkovačky krátce po dozpívání písně Ja som optimista. Měl se pomalu sesunout k zemi, párkrát se podle svědků vrátil a hýbal očima, nakonec svůj boj o život ale prohrál.

František Nedvěd podlehl rakovině plic, bylo mu 73 let

„Jestli je možné někoho vůbec označit za skutečného barva slovenského kultivovaného a inteligentního humoru, tak právě Milana Lasicu. V roce 2006 jsem vyhrál cenu TOP TOM, cenu za tehdy nejoblíbenějšího člověka televizní obrazovky Markízy. Cenu mi tehdy odevzdal Milan. Upřímně, nevím, jestli mi bylo větší ctí dostat cenu samotnou, nebo ji dostat z jeho rukou. Odpočívejte v pokoji, Mistře,“ uvedl na svém facebookovém profilu moderátor Vilo Rozboril.

Upřímnou soustrast rodině Lasici vyjádřila i slovenská prezidentka Čaputová. „Mám pocit, jako by se na chvíli zastavil čas a svět už nebude stejný. Bude v něm něco důležitého chybět. Přinášel lidem radost doslova do poslední chvíle, protože jeho život skončil tam, kde strávil více než šest úžasných desetiletí – na jevišti milovaného divadla,“ napsala.

Lasica vystudoval dramaturgii se zaměřením na divadla malých forem. Už během studia předváděl své autorské dialogy, v Československé televizi posléze pracoval jako dramaturg. Následně působil v divadlech Na korze či Večerní Brno, od Václava Havla obdržel v roce 2003 státní vyznamenání Medaile Za zásluhy.

Vedle herectví a dramaturgie se věnoval také psaní. Psal především písňové texty a nazpíval dvě alba starých evergreenů s hudebním seskupením Bratislava Hot Serenaders.

red, foto: Štúdio L+S
Témata: Milan Lasica, herec, komik, textař, smrt

zavřít