Zemřel James Ingram, držitel dvou Grammy a spoluautor hitu Michaela Jacksona

Vydáno 30.01.2019 | autor: Nicola Bernard

Ve věku 66 let zemřel americký zpěvák a skladatel James Ingram. Držitel dvou Grammy, který byl hvězdou r'n'b osmdesátých a devadesátých let, podlehl rakovině. 

Zemřel James Ingram, držitel dvou Grammy a spoluautor hitu Michaela Jacksona Zemřel James Ingram, držitel dvou Grammy a spoluautor hitu Michaela Jacksona

Ingram se poprvé ocitl na vrcholu americké hitparády v roce 1982 se singlem Baby, Come To Me, což byl duet s Patti Austin. O osm let později ovládl žebříček s hitem I Don't Have The Heart. Podílel se také na songu P.Y.T. z alba Thriller Michaela Jacksona a později se věnoval tvorbě filmových soundtracků. 

Michael Jackson by slavil 60 let: TOP 10 nejikoničtějších písní Krále popu

"Nenacházím slova, která by vyjádřila, jak moc mě bolí srdce kvůli zprávě o smrti mého malého bratra Jamese Ingrama," uvedl Quincy Jones, slavný producent, který spolupracoval právě s Michaelem Jacksonem. 

Ingram byl v osmdesátých a devadesátých letech celkem čtrnáctkrát nominován na Grammy. V cenu proměnil dvě příležitosti. Dvakrát byl nominován na Oscara za nejlepší filmovou hudbu. 

jm

Témata: James Ingram, Michael Jackson, Grammy, Quincy Jones

zavřít