Zemřel Jerry Heller, první manažer N.W.A. Film Straight Outta Compton mu prý zlomil srdce

Vydáno 06.09.2016 | autor: redakce

Jerry Heller, který coby manažer N.W.A stál u zrodu gangsta rapu, zemřel ve věku 75 let. Osudnou se mu stala autonehoda, před níž prodělal infarkt. Podle slov jeho právníka za jeho zhoršený zdravotní stav mohlo hlavně zveřejnění filmu Straight Outta Compton, který mu prý zlomil srdce. 

Zemřel Jerry Heller, první manažer N.W.A. Film Straight Outta Compton mu prý zlomil srdce Zemřel Jerry Heller, první manažer N.W.A. Film Straight Outta Compton mu prý zlomil srdce

Tvůrci snímku Straight Outta Compton ve filmu vykreslovali Hellerovy nekalé praktiky, které prý v byznysu uplatňoval. Coby manager fungoval úspěšně už od šedesátých let, významnou roli v jeho životě mělo v roce 1987 založení labelu Ruthless Records spolu s Easy-E. Pod ním vydávali své desky kultovní N.W.A, kteří nastartovali úspěch gangsta rapu.

Lou Pearlman - příběh notorického podvodníka, kterému prošli pod rukama Justin Timberlake i Britney Spears

Proti Hellerovi se po vystoupení ze sestavy vymezoval i rapper Ice Cube v songu No Vaseline z roku 1991. N.W.A vydali pouhá dvě alba, obě se však stala žánrovými klasikami. Podle debutu Straight Outta Compton pojmenoval režisér F. Gary Gray loňský film, kde nebyl Heller vyobrazen zrovna v dobrém světle. 

vložte odkaz, text nemažte

"Nebýt toho filmu, dnes by žil," uvedl jeho právník Mickey Shapiro. Podle jeho slov měl ostřílený manager, který pracoval i s Black Sabbath, The Who nebo Pink Floyd, zlomené srdce. Tvůrce filmu dokonce žaloval. 

Témata: Jerry Heller, N.W.A, gangsta rap, Ice Cube, Straight Outta Compton, Black Sabbath, The Who, Pink Floyd

zavřít