Zemřel kytarista Garry Roberts z The Boomtown Rats

Vydáno 10.11.2022 | autor: redakce

Ve věku 72 let zemřel kytarista Garry Roberts známý především z irské rockové kapely The Boomtown Rats, jejíž byl zakládajícím členem. Jeho smrt oznámil zpěvák Bob Geldof.

Zemřel kytarista Garry Roberts z The Boomtown Rats Zemřel kytarista Garry Roberts z The Boomtown Rats

„S velkým smutkem The Boomtown Rats oznamují, že ráno zemřel Garry Roberts, náš kamarád a kytarista. Zbylí členové sestavy by rádi vyjádřili soustrast jeho rodině a přátelům,“ napsal Bob Geldof na sociální sítě The Boomtown Rats.

Smrt si říká rock'n'roll: Příběhy zesnulých hvězd

„Pamatuji si, jak v roce 1975 přišel Garry do hospody v Dun Laoghaire v Dublinu. Stal se zakládajícím členem skvělé rock’n'rollové sestavy, dlouho tvrdil její zvuk, který vycházel z jeho přetížených zesilovačů. A který okouzlil nejen zbytek členů kapely, ale i fanoušky, kterým hrál po celém světě. Pro ně byl legendou. Pro nás byl Gazzerem, klukem, který dal The Rats smysl,“ dodal.

Kapela se proslavila skladbami I Don’t Like Mondays a Like Clockwork. Původně z ní však chtěl Roberts odejít, nelíbil se mu její název The Nightlife Thugs. Právě on měl později přijít se jménem The Boomtown Rats. Údajně na něj narazil v autobiografii Bound For Glory zpěváka Woodyho Guthriese.

red, foto: FB The Boomtown Rats
Témata: Garry Roberts, The Boomtown Rats, smrt

zavřít