Zemřel producent Keith Olsen, pracoval s Fleetwood Mac, Ozzym Osbournem i Scorpions

Vydáno 10.03.2020 | autor: redakce

Věhlasný americký producent a zvukový inženýr Keith Olsen spolupracoval s největšími hvězdami hudebního průmyslu. Zemřel 9. března, příčina úmrtí není známá. 

Zemřel producent Keith Olsen, pracoval s Fleetwood Mac, Ozzym Osbournem i Scorpions Zemřel producent Keith Olsen, pracoval s Fleetwood Mac, Ozzym Osbournem i Scorpions

Olsen se zvukovému inženýrství věnoval od konce šedesátých let, kdy se přestěhoval do Los Angeles. Tam začal pracovat ve známém Sound City Studios. Od sedmdesátých let nahrával jako producent alba s mnoha velkými hvězdami. 

Smrt si říká rock'n'roll: Příběhy zesnulých hvězd

Proslulá je například jeho spolupráce s Fleetwood Mac na eponymním albu z roku 1975, které dosáhlo prvního místa amerického žebříčku. Olsen nahrával i s takovými personami, jako jsou Ozzy Osbourne, Whitesnake, Santana, Heart nebo Scorpions. Podílel se na více než stovce alb. 

"Keith produkoval spoustu ikonických alb, včetně našeho Crazy World. Byl to úžasný chlap. Tvorba Crazy World byla inspirující cesta, zahrnující písně jako Wind Of Change nebo Send Me An Angel..." uvedli na Facebooku Scorpions

jm

Témata: Keith Olsen, Fleetwood Mac, Scorpions, Ozzy Osbourne

zavřít