Zemřel Riley Gale, zpěvákovi thrashmetalových Power Trip bylo 34 let

Vydáno 27.08.2020 | autor: Andrea Štipčáková

Budoucnost kapely Power Trip je nejistá. Zpěvák jedné z nejlepších thrashmetalových skupin současnosti, Riley Gale, zemřel. Bylo mu pouhých 34 let.

Zemřel Riley Gale, zpěvákovi thrashmetalových Power Trip bylo 34 let Zemřel Riley Gale, zpěvákovi thrashmetalových Power Trip bylo 34 let

Příčina smrti zpěváka zůstává zahalena tajemstvím. Členové kapely na svých sociálních sítích informovali fanoušky o skonu svého frontmana ve středu krátce po půlnoci. „Riley byl více než pouhá rocková hvězda. Byl to milující přítel. Svými texty se dotkl mnoha životů, jeho srdce bylo opravdu obrovské. Každého, koho potkal, považoval za svého přítele. A na jeho kamarádech mu vždycky záleželo,“ stojí v rozloučení, které jen potvrzuje to, co bylo o Galovi známo.

Smrt si říká rock'n'roll: Příběhy zesnulých hvězd

Na pódiu to byl opravdový živel, který dokázal proměnit každý koncert v obrovskou show. Doufal, že dokáže změnit svět k lepšímu, a za tím cílem používal i své sociální sítě. Několikrát se kriticky vyjádřil k prezidentu Spojených států amerických Donaldu Trumpovi a jím napsaná píseň Nightmare Logic inspirovaná ikonou občanské války Johnem Lewisem byla jakousi reakcí na extrémní rozdíly mezi bohatými a chudými.

„Bez Rileyho bych teď dělal nějakou ubohou kancelářskou práci místo toho, abych dělal to, co opravdu miluji. Když mi v roce 2016 zavolal, v podstatě mě donutil odejít ze školy a vyrazit na turné s Power Trip. Tahle zkušenost mě úplně změnila,“ zavzpomínal na svého kolegu bubeník Connor Donegan.

Když kapela Power Trip vznikla, bylo Galovi dvaadvacet let. Předtím pracoval v kanceláři a chodil na univerzitu v texaském Dentonu, zrod skupiny mu však obrátil život vzhůru nohama. Vydal s ní dvě úspěšná studiová alba, letos pak formace potěšila své fanoušky také koncertním živákem. Zda budou Power Trip fungovat i bez Gala, je zatím ve hvězdách.

Text: Andrea Štipčáková

Témata: Riley Gale, Connor Donegan, Power Trip, thrashmetal

zavřít