Zemřel Wilko Johnson, kytarista britských Dr. Feelgood

Vydáno 23.11.2022 | autor: redakce

Rodina Wilko Johnsona, kytaristy punkových Dr. Feelhood a herce ze Hry o trůny, oznámila, že umělec ve svých 75 letech zemřel. Skonat měl 21. listopadu, dříve prodělal rakovinu.

Zemřel Wilko Johnson, kytarista britských Dr. Feelgood Zemřel Wilko Johnson, kytarista britských Dr. Feelgood

V pětasedmdesáti letech zemřel Wilko Johnson, který je považovaný za jednu ze zásadních osobností britského punku. Oznámila to jeho rodina na sociálních sítích. „Tohle jsme nikdy nechtěli psát. A nyní to píšeme s těžkým srdcem. Wilko Johnson v pondělí 21. listopadu zemřel. Děkujeme za respektování soukromí rodiny v těchto těžkých časech. Odpočívej v pokoji, Wilko,“ napsala.

Smrt si říká rock'n'roll: Příběhy zesnulých hvězd

V roce 2013 lékaři muzikantovi diagnostikovali rakovinu slinivky a dávali mu pouhých deset měsíců. Po těžké operaci, kdy mu odstranili desetikilový tumor, se mu však nemoc povedlo překonat. I přes nemoc pracoval a v roce 2014 vydal album Going Back Home. Na kytaru začal Johnson hrát už jako teenager, v sedmdesátých letech založil kapelu Dr. Feelgood v čele se zpěvákem ee Brilleauxem.

Televizní diváci mohou Wilka znát především ze seriálu Hra o trůny, v němž si zahrál královského kata, němého Ilyna Payna.

red, foto: Wilko Johnson
Témata: Wilko Johnson, Dr Feedgood, Hra o trůny, smrt

zavřít