POST SCRIPTUM (40): Vystoupit, či zůstat v EU? Mick Jagger je pro odstoupení

Vydáno 07.04.2016 | autor: Simona Knotková

Kolem kauzy s Keshou a Dr. Lukem se vyrojily nové spekulace, Mick Jagger se vyjádřil k blížícímu se referendu o vystoupení Británie z EU a will.i.am kritizuje bílou Hru o trůny. I to se stalo v uplynulých sedmi dnech, jak se můžete dočíst v aktuálním Post Scriptu.

POST SCRIPTUM (40): Vystoupit, či zůstat v EU? Mick Jagger je pro odstoupení Mick Jagger využil svého vlivu předního britského hudebníka

NESLUŠNÝ NÁVRH 

Bitva Kesha versus Dr. Luke, potažmo Sony, pokračuje dál. Nové světlo vrhla na kauzu sama zpěvačka, která prostřednictvím svého Instagramu zveřejnila celkem šokující informaci. Podle té jí mělo být nabídnuto propuštění z kontraktu, pokud řekne, že si vše vymyslela.

POST SCRIPTUM (36.): Spadla už klec? Dr. Luke má být údajně propuštěn ze Sony

"Takže. Navrhli mi svobodu, pokud zalžu. Musela bych se veřejně omluvit a říct, že jsem nikdy nebyla znásilněná. Tohle se děje za zavřenými dveřmi. Já ale pravdu nikdy neodvolám. Raději si jí nechám zničit kariéru než znovu lhát pro to monstrum," stojí v popisku jedné z posledních selfie.

Jako již tradičně se obratem vyjádřil i mluvčí producenta. V oficiálním prohlášení stojí: "Jak soud už několikrát ohlašoval, Kesha je už dávno osvobozená ze smlouvy s Dr. Lukem. Dosud stále nedokázala předvést jakákoliv fakta potvrzující její výpověď. Všechny dosavadní důkazy - včetně její výpovědi pod přísahou - ukazují, že všechna obvinění jsou křivá. Jediná věc, ve které nemá svobodu, je pokračovat ve svých lžích o Dr. Lukeovi a ignorovat skutečnost, že bylo její svobodnou vůlí podepsat novou smlouvu poté, co se měl stát údajný 'incident'. Po celou dobu je jejím cílem jenom rozvázání smlouvy a podepsaní lukrativnější u jiného labelu. Těšíme se na den, kdy se bude Kesha u soudu za své lži zodpovídat."

Drama tedy očividně není ani o kousek blíž svému konci.

MICK JAGGER MLUVÍ DO POLITIKY

23. června se ve Velké Británii uskuteční referendum o setrvání či odchodu země z Evropské unie. Zatímco mnozí státníci radí svým občanům, aby jednoznačně hlasovali pro první variantu, jiné osobnosti z veřejného dění už takový názor nesdílí. A právě jejich postoj může hlasující ovlivnit více než politici. Obzvláště když je takovým hlasem kupříkladu Mick Jagger.

POST SCRIPTUM (39): Keith Richards se vysmál Adele, zato Eltonu Johnovi do smíchu není - prý sexuálně obtěžoval ochranku

V rozhovoru pro zpravodajství Sky News frontman The Rolling Stones řekl: "Osobně si nemyslím, že výsledek naši zemi nějak zásadně poznamená. Odchod z Evropské unie by byl z hlediska krátkého časového období škodlivý. Z hlediska delšího časového úseku, řekněme v řádu dvaceti let, by nám to ale mohlo prospět." Zpěvák vyjádřil také úvahu, zda by David Cameron byl pro referendum i v nynější situaci, kdy veřejné průzkumy napovídají, že výsledek má být velmi těsný a velká část obyvatel bude skutečně hlasovat pro vystoupení.

Díky Jaggerovi jich teď bude možná ještě o něco víc.

PŘÍLIŠ BÍLÁ HRA O TRŮNY?

Rasová různorodost, to je téma, které zásadním způsobem ovlivnilo nejenom letošní předávání Oscarů, ale v poslední době se řeší napříč celým Hollywoodem. Je jistě fér dávat stejnou příležitost všem bez ohledu na barvu pleti. Nabírání herců do obsazení se ale v některých případech začíná spíše připodobňovat nutnému splňování kvót než skutečnému výběru toho nejvhodnějšího kandidáta, což se příliš nelíbí některým divákům.

Nespokojenost nad rasovou nevyvážeností nedávno vyjádřil také will.i.am. Konkrétně se ozval na adresu oblíbené Hry o trůny. "I když tam jsou jenom dva černí lidé, miluju tu show. Je úžasná. Ale jo, opravdu mě štve, že má jenom dvě černé postavy," sdělil listu The Sun.

Seriál se do hledáčku rasové policie v minulosti dostal už několikrát. Tvůrce literární předlohy George RR Martin se však brání, že jeho vymyšlená země se jednoduše nedá srovnávat s dnešní populací. "Západozemí kolem roku 300 našeho letopočtu má daleko k různorodosti, jakou má třeba Amerika 21. století."

Rasismus je stále jedním z největších problémů naší doby, o tom nelze nijak pochybovat. Podobné žabomyší války, když to řeknu nadneseně, nás ale dál skutečně neposunou.

text: Simona Knotková

zavřít