POST SCRIPTUM (36.): Spadla už klec? Dr. Luke má být údajně propuštěn ze Sony

Vydáno 10.03.2016 | autor: Simona Knotková

Kde nepomůže soud, lobují alespoň oddaní fanoušci a hvězdy v čele s Lady Gaga. A podle zvěstí ze středy o padáku pro Dr. Lukea snad i úspěšně. Dokud to tedy všechno zase nepopřel sám diskutovaný producent...

POST SCRIPTUM (36.): Spadla už klec? Dr. Luke má být údajně propuštěn ze Sony Aniž bychom Dr. Lukea rovnou označovali za sexuálního násilníka, andílek to rozhodně také nebude, jak se nechalo slyšet už i několik dalších interpretů

KESHA VERSUS DR. LUKE, DĚJSTVÍ DRUHÉ

Že by Sony už konečně neustálo tlak veřejnosti a rozhodlo se v případě Kesha versus Dr. Luke udělat zásadní krok? Podle neoficiálního zdroje studio rozváže kontrakt s kontroverzním producentem o rok dřív, než mu měla vypršet smlouva. Než však začnete Sony velebit za šlechetnost, důvod za jeho rozhodnutím je prý o něco prostší. Jak vyplývá z první věty, Sony si hlavně už nechce nadále špinit své jméno předními hvězdami, jako je Lady Gaga či Adele. Svůj díl práce odvedla také kampaň #FreeKesha, která nabádá k bojkotování Sony.

Soud rozhodl: Kesha musí nadále pracovat s Dr. Lukem, který ji údajně sexuálně zneužíval

"Nemůžou si dovolit, aby po světě chodily další Adele a rozhlašovaly, jak label své umělce nepodporuje," řekl "zdroj z blízkého okolí" Sony.

Ať už je pravda o celém incidentu jakákoliv, od Sony byl každopádně velice neprofesionální krok, když namísto částečného uklidnění situace ještě nutilo Keshu do další spolupráce s Lukem. I zpráva o jeho propuštění je nicméně stále nepotvrzená. Co víc, právní zástupce producenta ji v médiích už stačil popřít a trvá na tom, že Sony a Dr. Luke, pravým jménem Lukasz Gottwald, mají mezi sebou stále výborný vztah. Nezbývá nám tedy než si zase počkat, jak se události vyvinou dál.

Na adresu Gottwaldova pochybného charakteru se naposledy ozvala i Kelly Clarkson. Bezprostředně po prohraném soudu Keshy si na svůj Twitter napsala: "Snažím se neříkat nic k osobě, o které nemám co pěkného říct… Takže tohle je moje (ne)vyjádření k Dr. Lukeovi."

VIDEO: Kelly Clarkson v slzách: při vystoupení v American Idol ji skolily emoce

Více to rozvedla v rozhovoru pro australskou rádiovou stanici: "Neznám detaily tohoto případu, ale budu upřímná o tomhle chlápkovi. Podle mě není dobrým člověkem. Měli jsme spolu nějaké spory… Když tě tolik umělců nemá rádo, něco to o tobě vypovídá. Pracovala jsem s ním jenom proto, že mi můj label vyhrožoval. Říkali mi: 'Pokud to neuděláš, nevydáme ti album.' A když máš za sebou tým, který musíš podporovat, lidi, jejichž živobytí závisí na tobě, někdy zkrátka musíš spolknout tu hořkou pilulku."

Dr. Luke Clarkson produkoval skladby Since U Been Gone, Behind These Hazel Eyes a My Life Would Suck Without You. Právě produkci dvou prvních songů měly provázet dramatické rozbroje, po nichž se měla Kelly zařeknout, že už nikdy nebude s Gottwaldem a asistujícím Maxem Martinem pracovat.

"'Nelíbila se mi práce s nimi, nelíbí se mi konečný produkt a nechci ani jednu ze skladeb na svém albu,' řekla mi. Byl to opravdu těžký rozhovor a nijak tomu nepomohlo, když Kelly pak ještě propukla v hysterický pláč," popsal tehdejší situaci Clive Davis, výkonný producent desky Breakaway, na níž se oba dva songy posléze objevily. Since U Been Gone se navíc stal asi nejznámějším hitem zpěvačky. Davisovo prohlášení však Clarkson také dementovala a naopak nešetřila slovy znechucení nad chováním třiaosmdesátiletého producentského matadora během nahrávání.

text: Simona Knotková

zavřít