Zemřela bigbítová legenda Gerry Marsden, jeho kapela nahrála hymnu klubu FC Liverpool

Vydáno 04.01.2021 | autor: Andrea Štipčáková

Ve věku 78 let zemřel britský zpěvák Gerry Marsden, jehož kapela Gerry and the Pacemakers patřila v 60. letech k nejznámějším formacím britského bigbítu. Nahrála mimo jiné hymnu fotbalovému klubu FC Liverpool.

Zemřela bigbítová legenda Gerry Marsden, jeho kapela nahrála hymnu klubu FC Liverpool Zemřela bigbítová legenda Gerry Marsden, jeho kapela nahrála hymnu klubu FC Liverpool

O smrti hudebníka informovala agentura Reuters. Zpráva se rychle rozšířila i mezi dalšími muzikanty. Paul McCartney zavzpomínal na svých sociálních sítích na dobu, kdy byli Gerry and the Pacemakers největšími rivaly začínajících The Beatles.

Smrt si říká rock'n'roll: Příběhy zesnulých hvězd

„Jeho nezapomenutelná vystoupení s You´ll Never Walk Alone a Ferry Cross the Mersey navždy zůstanou v srdcích mnoha lidí jako vzpomínka na zábavné časy britské muziky. Chtěl bych vyjádřit soustrast jeho manželce Pauline a rodině. Uvidíme se, Gerry. Vždycky na tebe budu vzpomínat s úsměvem,“ napsal Cartney.

Smuteční post zveřejnil také klub FC Liverpool, pro který kapela Gerry and the Pacemakers napsala hymnu. „Jeho hlas doprovázel naše nejdůležitější noci. Jeho píseň spojovala hráče, realizační tým i fanoušky všude ve světě.“

Skupina Gerry and the Pacemakers rozjela svou kariéru na konci 50. let 20. století. Patřila mezi nejznámější představitele tehdejšího bigbítu a stala se první britskou kapelou, jejíž první tři songy obsadily první příčku hitparády. Rozpadla se v roce 1965.

red
Témata: Gerry Marsden, Gerry and the Pacemakers, FC Liverpool, The Beatles

zavřít