Zemřela country zpěvačka Laura Lynch z Dixie Chicks

Vydáno 25.12.2023 | autor: iREPORT

Americká média oznámila, že v pětašedesáti letech zemřela country zpěvačka Laura Lynch ze skupiny The Chicks (dříve Dixie Chicks), v níž hrávala po boku Natalie Maines, Martie Erwin (později Maguire) a Emily Erwin (později Strayer). Zemřela na následky automobilové nehody, k níž došlo 23. prosince.

Zemřela country zpěvačka Laura Lynch z Dixie Chicks Zemřela country zpěvačka Laura Lynch z Dixie Chicks

„Jsme šokované a smutné. Laura Lynch, zakládající členka The Chicks, zemřela. Vždycky bude mít v našich srdcích speciální místo. Tolik let jsme spolu hraním hudby, smály jsme se a cestovaly spolu. Laura byla naším světem. Její nakažlivá energie a humor nás v začátcích držely nad vodou,“ uvedly žijící členky The Chicks na Instagramu. Zároveň vyjádřily rodině zpěvačky upřímnou soustrast.

Smrt si říká rock'n'roll: Příběhy zesnulých hvězd

Lynch zemřela na následky autonehody, k níž došlo 23. prosince ve večerních hodinách v Texasu. Médiím to potvrdil její bratranec Michael Lynch.

Dixie Chicks (od roku 2020 jen The Chicks) vznikli v roce 1989 v Dallasu. Zakládajícími členkami byly Martie a Emily Erwin, Robin Lynn Macy a právě Laura Lynch, která hrála na basovou kytaru. Po odchodu Macy se hlavní zpěvačkou stala Lynch, která se však rozhodla bluegrass a country kapelu v roce 1995 opustit. O tři roky sestava zaznamenala komerční úspěch s albem Wide Open Spaces.

red, foto: Michael Lynch
Témata: Laura Lynch, The Chicks, Dixie Chicks, country, bluegrass, smrt

zavřít