LIVE: Deep Purple zahalili Prahu do kouře na vodě

Vydáno 23.05.2017 | autor: redakce

Neuplynuly ani dva roky od poslední návštěvy legendárních Deep Purple a už se opět českému publiku předvedli v plné parádě. Jejich koncert naplnil očekávání fanoušků a byl vedle několika novinek hlavně připomínkou tohot nejlepšího, co má kapela v repertoáru. 

LIVE: Deep Purple zahalili Prahu do kouře na vodě Deep Purple zavalili Prahu kouřem na vodě. Foto: David Webr


DEEP PURPLE
O2 ARENA, PRAHA
22. 5. 2017

Ještě než se Deep Purple vynořili ze tmy, zahráli předskokani Monster Truck. Parádní hardrocková rozehřívačka, která nakopla celý večer. Po asi půlhodinové odmlce plná O2 arena zhasla, načež se za chvíli z temnoty vyřítila celá aktuální sestava hvězdných "Párplů". Za bicí usedl Ian Paice, kytaru a basu rozžžhavili Steve Morse a Roger Glover, za klávesy přiběhl Don Airey a se svým dobře naladěným ječákem přiskočil i Ian Gillan.

FOTOREPORT: Deep Purple se vrátili do Prahy, britské hardrockové legendy rozbouřily O2 arenu

Vše od počátku šlapalo jako dobře namazaný stroj. Začínalo se novinkou Time for Bedlam z posledního alba. Jako nezničitelná mašina plná silných vokálů, kytarových a klávesových sól vydrželi zahrát tři písničky bez pauzy. Až poté pozdravili publikum a prohodili pár vtípků.

vložte odkaz, text nemažte

MUZIKANTI VE SKVĚLÉ FORMĚ

Následovalo pár nových a starých věcí, kde se všichni opravdu předvedli. Steve vynikal neuvěřitelně nastudovanou sólo hrou, až se mohly fanynky zbláznit od křičení. Úctyhodný výkon se svými hbitými prstíky předvedl Don Airey. Ian Gillan ukázal, že na věku opravdu nezáleží a se svým ječákem překřičel celou arénu. Zkrátka se všichni muzikanti stále udržují ve výborné kondici, což bylo během koncertu vidět. 



Velký prostor pochopitelně dostaly i známé hity z nejslavnějších dob Deep Purple. Finále obstarala hitovka Smoke On The Water. Po klasickém návratu přidala kapela ještě tři pecky a dopřála tak publiku přes hodinu a půl čistého nářezu.

Po technické stránce proběhlo vše na jedničku, veškeré odbavení, světla, zvuk a videoprojekce krásně splývaly a vytvořily tak nezapomenutelnou atmosféru. Deep Purple nás navštívili skoro podvacáté, a tak se nejspíš nemusíme bát, že by to snad bylo naposledy. 

text: Adam Janata, foto: David Webr

Témata: Deep Purple, O2 arena, koncerty, Smoke On The Water

4,00

čtenáři

hlasuj
zavřít