LIVE: James Harries a Maella - uhrančivý kytarový pop s mezinárodním přesahem

Vydáno 13.10.2016 | autor: Hana Bukáčková

Talentovaní kytaroví vypravěči nás svými texty a nekomplikovanou, ale přitom geniální hudbou uhranuli. James Harries vyrazil na své evropské turné, Maella si odskočila od učení. Na pódiu nebyli sami, společnost jim dělaly doprovodné kapely. 

LIVE: James Harries a Maella - uhrančivý kytarový pop s mezinárodním přesahem James Harries na pódiu. Foto: Lucie Levá (musicserver.cz)


JAMES HARRIES
 + MAELLA 
LUCERNA MUSIC BAR, PRAHA
12. 10. 2016

Středa v Lucerna Music Baru patřila talentovaným písničkářům, kteří nám prostřednictvím chytlavých melodií ukázali, kudy se současný kytarový indie pop u nás ubírá. Mají k tomu své předpoklady: pokoru, nápady, talent a srdce. Harries má písničkářství v krvi, protože pochází z anglické líhně talentů. Jako hosta pro českou zastávku svého evropského turné si vybral nadějnou Češku Maellu, která právě začala v Británii studovat. 

RECENZE: Uhrančivá česká písničkářka Maella aspiruje na objev roku

Shodou okolností ten večer proběhla i premiéra videoklipu Conformity Maelly a Thoma Artwaye. Talentovaná zpěvačka, která díky svému EP It Is Coming sklízela před prázdninami jednu poklonu za druhou, živým hraním potvrdila, že to bylo zasloužené. I přes její mládí působí její hlas vyzrále a jeho zajímavé zabarvení, které vytváří jedinečný chraplák, to jen podtrhuje. 

Po ní přišel na řadu James Harries. Momentálně, rok po svém úspěšném albu Until The Sky Bends Down, vyjíždí do Evropy, a to nezvykle s kapelou - jindy převážně vystupuje sám.

vložte odkaz, text nemažte

Na pražské zastávce se představil velmi sebevědomě, v komunikaci s publikem byl přirozenější a spontánnější než mladičká Maella, mezi jednotlivými songy občas prohodil česky nějakou vtipnou glosu. Přestože v naší zemi žije 15 let, jeho čeština zněla docela neohrabaně. Zato muzika byla kouzelná a vedla k příjemnému zasnění.

James Harries interview: Karel Gott? To dnes někdo poslouchá?

Oba interpreti zněli lépe naživo, než jak je známe z nahrávek. Je to dané přidanou hodnotou v podobě obou osobností a tím, jak se prezentují. Oba navenek působí nesměle, Maella dokonce až plaše, ale jakmile dojde na zpěv, dokážou vás strhnout a ohromit. 

text a video: Hana Bukáčková, foto: Lucie Levá (musicserver.cz)

Témata: James Harries, Maella, Thom Artway, koncerty

4,00

čtenáři

hlasuj
zavřít