LIVE: Kiss dobyli Brno. Na 25 tisíc lidí chrlili oheň a plivali krev

Vydáno 21.05.2017 | autor: redakce

Američtí Kiss poprvé ve své kariéře přijeli na jih Moravy, aby v jeho centru ukázali, jak se dělá pravá show. Postavili pódium na stejném místě, jako před několika lety jejich souputníci The Rolling Stones. Přišlo se podívat asi pětadvacet tisíc lidí. Někteří z nich byli skvěle namalovaní a vystrojení stejně jako hlavní hvězdy večera.

LIVE: Kiss dobyli Brno. Na 25 tisíc lidí chrlili oheň a plivali krev Kiss dobyli Brno. Na 25 tisíc lidí chrlili oheň a plivali krev. Foto: Honza Švanda


KISS

BVV, BRNO
20.5.017

OK. Chtěli jste to nejlepší a dostali jste to nejlepší. Tak by mohl končit každý koncert této legendární čtyřky, protože pokaždé z jejich vystoupení člověk odchází s tím, že viděl, co chtěl, a zažil, co měl. Skalní fanoušci okamžitě zbystřili, jakmile zaslechli po předkapele RavenEye a nezbytné úpravě pódia písničku od Led Zeppelin Rock and Roll. To je znamení, že ihned bude následovat démonův řev oznamující začátek. Opona kryjící pódium spadla s prvními takty Deuce. Následovala Shout It Out Loud a Lick It Up.

FOTOREPORT: Kiss se svojí show převálcovali Brno

Dav fanoušků čítající podle hrubých odhadů pětadvacet tisíc lidí se pozvolna začal zapojovat. Lidé zvedali ruce nad hlavou a tleskali. V kotli pod pódiem se chvíli pařilo, a když bylo "dobré světlo", mobilní telefony byly pro zachycování vzpomínek v pohotovosti. Bylo jasné, že tento večer nesmí chybět ani plivání ohně a další kissácké kejkle. A taky že ano. Ve Firehouse dostal Gene do ruky pochodeň a vychrlil ze sebe oheň. Co asi ten člověk pije, když má takový "smrtící dech".

Následovala výměna a u mikrofonu se zastavil s písní Shock Me Tommy "Marťan" Thayer. Jeho nabitá "Gibsonka" nejen hrála, ale i střílela a sršela jiskry na všechny světové strany. Následovala Flaming Youth, při níž se na velkoplošných obrazovkách spustila retrospektivní smršť fotografií a záběrů ze života těchto "čtyř pomalovaných mušketýrů". Mezitím atmosféra zhoustla stejně tak jako dým na pódiu. Démon se vrátil a podle nafouknutých tváří bylo jasné, že se bude chrlit krev, jako tomu bývá vždy před God Of Thunder. Tu odehrál a odzpíval jako zavěšený netopýr těsně nad střechou podia. Ostatní ho jen zespodu pozorovali a Paul "Starchild" Stanley už spřádal plány na další překvapení v jeho podání.

vložte odkaz, text nemažte

DO FINÁLE S KONFETAMI

Před Psycho Circus naskočil na svou lanovku a nad hlavami fanoušků přeletěl jak čarodějnice na koštěti až nad zvukařovu věž, kde odzpíval i Black Diamond. Akorát byl stále otočený jen na jednu tribunu a těm na druhé straně ukazoval pouze svůj zadek s připevněným chundelatým ocasem. Asi se mu zasekla točna, kterou měl dva dny předtím na vystoupení v mnichovské olympijské hale. Velké finále a nekonečné konfetové sněžení obstarala Rock and Roll All Nite. Nešlo se hned domů, protože Kiss dali v přídavku dvě nestárnoucí klasiky I Was Made for Lovin' You a Detroit Rock City. Až poté všechno zhaslo a lidé spokojeně odcházeli.

TOP 7 maskovaných kapel: Kiss, Slipknot, Marilyn Manson a další bubáci



Zůstali jenom hledači trsátek pod pódiem s malou šancí, že je objeví v té hromadě vystřelených papírků. A i ty zanedlouho slušně vypoklonkovala ochranka. Brno opravdu dostalo pořádnou dávku rokenrolu, a pokud "Kissákům" zdraví dovolí, na sto procent je v Česku uvidíme i za dalších pár let. Všichni - až na démona, který se pomalu dostává do dědkovských let - vypadali velmi zachovale. Ale i tak zvládl všechno to létání a plivání na výbornou. Kdyby však musel párkrát rychle přeběhnout pódium, měli by  asi záchranáři co dělat, aby ho s defibrilátorem dostali zpět do života. Na to raději nemysleme.

Setlist: Deuce, Shout It Out Loud, Lick It Up, I Love It Loud, FIrehouse, Shock Me, Flaming Youth, God of Thunder, Crazy Crazy Nights, War Machine, Say Yeah, Psycho Circus, Black Diamond, Rock and Roll All Nite, I Was Made for Lovin' You, Detroit Rock City

Text Karel Prchal, foto: Honza Švanda

Témata: Kiss, Brno, Výstaviště, koncerty, hard rock

5,00

čtenáři

hlasuj
zavřít