LIVE: Kryštof přivezl svůj Halywůd do Strážnice. V kempu se hrálo do ranních hodin

Vydáno 17.07.2022 | autor: Andrea Štipčáková

Kryštof kempy zažily svou premiéru ve Strážnici. Do hlavního města českého folkloru se přesunuly po třech ročnících festivalu v Mikulově, kde přišly o prostor pro stanové městečko. Do vyprodaného amfiteátru poblíž zámku si kapela přivezla hosty Michala Horáka, Olgu Lounovou a sestavy Slza a Sebastian, sama pak svou show odpálila krátce po šesté hodině odpolední. Večer pokračoval after party u táboráku a následně i v kempu.

LIVE: Kryštof přivezl svůj Halywůd do Strážnice. V kempu se hrálo do ranních hodin LIVE: Kryštof přivezl svůj Halywůd do Strážnice. V kempu se hrálo do ranních hodin

Kryštof kemp
Strážnice
16. 7. 2022

Kempy kapely Kryštof nejsou pouze o hudbě, i když ta samozřejmě hraje prim. Letošní ročník se nesl ve znamení jejího aktuálního alba Halywůd, a tak se z návštěvníků akce staly na pár okamžiků filmové hvězdy. Sestava s sebou přivezla kostymérnu i s rekvizitárnou, filmovou dílnu nebo halywůdskou základku pro ty nejmenší. A nechybělo ani závěrečné vysvědčení.

Příběh českého hitu: Kryštof – Lolita

Kromě toho měl každý z členů Kryštof svůj vlastní stánek. A tak zatímco Evžen Hofmann učil děti na kytaru, jen o pár metrů dál probíhaly v Hudební muzikálové škole bubenické kurzy Kuby Dominika. Když to pak dvojice dala se svými žáky dohromady, vznikly akustické verze Hned teď, Halywůdu a Cesty, které si do stanu přišel zazpívat Richard Krajčo. Nikolaos Grigoriadis si podobně jako v předchozích ročnících otevřel sportovně zaměřené centrum, Nikolaj Arichtev zase hernu, ve které jste si mohli vyzkoušet své štěstí například v ruletě. Kdo měl žízeň, mohl si zajít k Ondřeji Kyjonkovi na pivo, Nikos Kuluris si pak otevřel kavárnu, do které zavítal také hudební host Sebastian a naučil zájemce oblíbený koktejl.

Hudební program otevřel po poledni Michal Horák, vítěz kategorie Objev roku na loňském Českém slavíku. Podobně jako na stejném stadionu v rámci již neexistujícího Festivalu Slunce před více než deseti lety bavil fanoušky Tomáš Klus, dočkal se i mladý písničkář nadšeného potlesku a salvy smíchu, o který si jeho texty prostě říkají. Jedinou ženskou zástupkyní na letošních kempech byla Olga Lounová, jež si všechny omotala kolem prstu svým příjemným vystupováním a také hity Jsem optimista či Láska v housce, během kterého jí na pódiu pomohlo několik dětí. Slza zazpívala čerstvým snoubencům a popřála jim vše nejlepší do společného života. Ani ona nevynechala své největší hity Lhůta záruční, Celibát nebo Holomráz. Celý set hostů uzavřela kapela Sebastian, která všechny roztančila singlem Toulavá. Posluchačům dále nabídla novinku Tvý jméno i Cizinku, kterou frontman věnoval posluchačce Marcele. Vystoupení sestava zakončila Naším světem, během kterého vytáhl Sebastian na pódium dvě své fanynky.

Kryštof předvedl tradičně dobrou show. Nechyběly hity Ty a já, Inzerát nebo Zůstaň tu se mnou, kterou si s formací zazpíval celý strážnický amfiteátr. Zahrála také skladby z nejnovějšího alba Halywůd a pobavila během písně Přiznání, kdy si part Lenny střihl trumpetista Nikolaos Grigoriadis. O další vtipné složky se postarali sami fanoušci, když mezi nimi Richard Krajčo hledal rodiče ztracených dětí a vše glosoval.

RECENZE: Kryštof se na Halywůdu nehoní za aktuálními trendy, písně jsou beztarostné a plné optimismu

Koncertem Kryštof však kempy nekončí, a tak po něm a fotbálku s vítězem celodenního turnaje, dorazila celá parta ještě k ohništi, kde si s fanoušky zazpívala ty nejznámější táborákové písničky jako Dajánu nebo Dej mi víc své lásky. A zatímco zbytek formace po zhruba hodině zamířil za příznivci do stanového městečka, Richard Krajčo na pódiu kousek od ohniště vydržel zhruba do půl dvanácté večer. Poté pokračoval v rozjeté party v kempu, kde spolu s kapelou zpíval do ranních hodin.

Nutno vyzdvihnout také karlovarskou sestavu U mě dobrý, která s Kryštof jezdí jejich „fajný festiválek“ od samotného začátku a obstarává hudbu právě u zmíněného ohniště. A jak prozradil Krajčo, zcela zadarmo. Nechybí jí hudební um ani vtip a v jejím repertoáru si každý najde to svoje.

Ačkoliv mnohým v oboru Kryštof kempy vadí, musí i nejzarytější kritici uznat, že více svým fanouškům jiná sestava v České republice aktuálně nabídnout nemůže. Členové formace tráví se svými příznivci již páteční večer ve stanovém městečku, a následně jim jsou k dispozici celou sobotu, kdy působí ve svých tematicky zaměřených stáncích. Richard Krajčo jako frontman pak celou akci moderuje. Kapelu čeká ještě pět kempů, už příští týden bude „stanovat“ ve Svojšicích u Přelouče, následně se vydá na Konopiště, do Liberce, Lokte nad Ohří a do Plzně.

Text: Andrea Štipčáková, foto: FB Kryštof
Témata: Kryštof, Kryštof kemp, Strážnice, Richard Krajčo, Michal Horák, Olga Lounová, Slza, Sebastian

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít