LIVE: Richie Ramone v Praze: důstojná vzpomínka na Ramones i vlastní songy

Vydáno 27.02.2016 | autor: redakce

Richie Ramone se v Praze zastavil se svou doprovodnou kapelou v klubu Exit-us a nebylo to vůbec marné. Sympatické totiž je, že bývalý bubeník legendárních Ramones nepřehrává pouze tupě jejich hity, ale přichází i s vlastní přidanou hodnotou. 

LIVE: Richie Ramone v Praze: důstojná vzpomínka na Ramones i vlastní songy Richie Ramone v Praze: důstojná vzpomínka na Ramones i vlastní songy

RICHIE RAMONE
EXIT-US, PRAHA
26. 2. 2016

Roli české předkapely zvládla ostravská Degradace, po níž následovali Lester Greenowski z Itálie. Čtvrt hodiny před desátou už vyprodaný klub Exit-us netrpělivě vyčkával na příchod hlavní hvězdy. Richie Ramone dorazil se svou doprovodnou kapelou, ve které působí Alex Kane (sólová kytara, zpěv), bakytaristka Clare Misstake, včetně doprovodných vokálů, a Ben Reagan, který se střídal s Richiem za bicími a obstarával rytmickou kytaru. Na rozdíl od Richieho kolegy Markyho, který také stále koncertuje se svou kapelou Marky Ramone’s Blitzkrieg, se jedná o plnohodnotnou skupinu, která jen tupě nepřehrává hity Ramones.



Z období s Ramones zazněl mezi prvními songy Put Something In My Drink, který složil na album Animal Boy, dále například skladba I'm Not Jesus z desky Highway To Sanity či Smash You. Vše trošku jinak, než známe z klasických desek. Ale ruku na srdce, kdo by si dokázal představit koncert kapely člena Ramones bez Blitzkrieg Bop? Dostalo se i na hity jako Sheena Is A Punk Rocker.

Turné se vztahuje k Ramonovu albu Entitled z roku 2013, ze kterého došlo na písně jako Better Than Me, Entitled nebo Criminal. Bezmála hodinový koncert byl energický, vyvážený, nechyběl kontakt s publikem, které bylo krom předních řad pod pódiem lehce vlažnější, ovšem i tak chemie mezi kapelou a fanoušky skvěle fungovala. Sem tam proběhl i nějaký ten stage diving.

Za zmínku stojí sólový kytarista Alex, který písně posouval na vyšší level a díky němuž si i náročnější posluchači přišli na své. Charismatický Richie byl jednoznačně hvězdou večera, místy připomínal Lou Reeda na speedu a v závěru koncertu se pouze skromně rozloučil slovy "Thank you!" a díky absenci backstage zmizel bez přídavku v davu.

text: Dominik Pavliš, foto: David Webr

4,00

čtenáři

hlasuj
zavřít