LIVE: Ruští Little Big se zpěvačkou Olympií nechali fanoušky v Roxy propotit až na kost

Vydáno 09.11.2017 | autor: redakce

Senzace pro milovníky elektronických dupaček schovaných pod označením rave se opět odehrála v Praze, tentokrát už potřetí. Po úspěšných, vyprodaných koncertech se ruská banda šílenců s trpasličí členkou Olympií vydala do Prahy (a o den později do Brna) rozpoutat zpocenou a lehce opožděnou show.

LIVE: Ruští Little Big se zpěvačkou Olympií nechali fanoušky v Roxy propotit až na kost LIVE: Ruští Little Big se zpěvačkou Olympií nechali fanoušky v Roxy propotit až na kost

 

LITTLE BIG
ROXY, PRAHA
7. 11. 2017


Roxy je klubem, který dává elektronické hudbě velký prostor jak po stránce dramaturgie, tak kapacitou. Není to sice žádná velká hala, ale fanoušků se do něj narve spousta, i přesto však byl třetí pražský koncert kapely Little Big vyprodán. Zarážející bylo, že kolem deváté večer nebyla před klubem víceméně žádná fronta, pravděpodobně se všichni drželi zveřejněného harmonogramu, který sliboval Little Big od devíti. Nikoho však nepřekvapuje opožděný příchod headlinera, pokud to není o skoro celou hodinu, no co už DJs, kteří zahřívali publikum, odváděli úctyhodnou práci a pozornost jim nechyběla. Publikum se potí a před pódiem se přelévá lidské fluidum.

FOTOREPORT: Slovanská rave party v centru Prahy: Little Big přivezli zběsilé taneční rytmy a světelnou show

Když DJs dokončili svou rozcvičku a generátory kouře schovaly pódium a oddané ravery pod ním za hustý kouř, bylo jasné, co přijde. Děkovačky, formální vítání a průpovídky na začátek takovýchto koncertů určitě nepatří, takže se šlo rovnou na věc. Kapela odstartovala set skladbou Give Me Your Money, vytvořenou ve spolupráci s rapperem Tommy Cashem, která má mimochodem fakt vtipný a povedený videoklip na YouTube. Když se nám tu nabízí Tommyho jméno, můžeme říct, že jeho show na Pohodě se nám líbila o chlup více. Celkově se show nesla v rytmu hitovek a tempo ztrácela málokdy.

NEÚNAVNÍ FANOUŠCI A SPOUSTA KOUŘE

Horší to bylo se zvukem, alespoň na straně parketu, odkud jsme koncert sledovali my - zvuk se nějak podivně tříštil a slovům bylo rozumět jen tehdy, když publikum "zpěvem" podporovalo své hvězdy. Fanoušci v kotli byli neúnavní a kouře bylo možná až příliš, takže nejspíš by nebylo překvapením, kdyby se koncert na chvilku proměnil v grime session. (a že prvky grime Little Big nechybí…)

Jak již bylo zmíněno, show byla postavená převážně na známých hitech a konec přišel nečekaně brzy, ačkoliv set čítal kolem sedmnácti kusů. Potěšením pro nás byly dubstepově podtržená skladba Dead Unicorn nebo třeba Polyushko Polye, které si v hlavě podrží nejeden účastník. Celkově vzato to bylo povedené, soudě podle spokojených, propocených a s jiskrou v očích hbitě odcházejících fanoušků. Na samotném konci si Olympia získala naše sympatie srdečnou děkovačkou v podobě placáků s fanoušky.

text: Daniel Kopecký, foto: Štěpán Rožek

Témata: Little Big, Roxy, rave

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít