LIVE: Troye Sivan v pražské holešovické aréně - hodně tance, málo zpěvu

Vydáno 10.06.2024 | autor: Kateřina Nováková

Devětadvacetiletý Troye Sivan si naplánoval svoji českou premiéru na druhou červnovou neděli. Do Prahy přivezl svoje už třetí album Something to Give Each Other. Kdybychom chtěli parafrázovat název téhle desky, je velká škoda, že zpěv nebyl tím primárním, co nám chtěl během koncertu ve Fortuna areně předat. 

LIVE: Troye Sivan v pražské holešovické aréně - hodně tance, málo zpěvu LIVE: Troye Sivan v pražské holešovické aréně - hodně tance, málo zpěvu

Troye Sivan
Praha, Sportovní hala Fortuna
9. 6. 2024

Troye Sivan má po celém světě početnou fanouškovskou základnu, na Instagramu ho sleduje přes patnáct milionů lidí. Nejde jen o další zpívající celebritu, na kontě má Troye tři alba a v Praze pěkně zaplnil velkou sportovní holešovickou arenu bez problémů. Chytře pojatá stage se odkryla za zvuků remixu Got Me Started a odhalila hned několik zábavných prvků, které táhly vlastně celou show. Bubeník, kytarista, tanečníci, obří ledka a několikapatrová lešení, která sloužila pro performance všech na podiu. Nápaditá práce s live kamerou, která snímala Troye při různých pózách i laškovného protahování na posteli vypadala skvěle. 

Troye Sivan zavítal do Prahy. Holešovicemi sálala sexuální energie, doprovázeli ho polonazí tanečníci

Tahle paráda a propracované taneční kreace ale násobně předčily samotný pěvecký projev, a to byl prostě problém. Hudební fanoušci obvykle nechtějí koukat na mikrofon v ruce zpěváka, který lítá všude kolem jeho hlavy, zatímco ten předvádí excelentní taneční kroky se svým týmem. Neděláme si iluze, spousta interpretů si vypomáhá živě domíchaným zpěvem, aby jejich hlas zněl co nejlépe, tady šlo ale o absolutní playback. 

Svoje fanoušky, kteří ho v rámci queer komunity za jeho aktivity cení, určitě nadchnul. Pro nás běžné fanoušky muziky, kteří si víc potrpí na pěvecké kvality daného intepreta a nepotřebují k tomu taneční dokonalost jak z Pomády, to ale prostě nebylo.

Text: Kateřina Nováková, foto: Adam Karaffa
Témata: Troye Sivan, Sportovní hala Fortuna, Austrálie

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít