Na co se těšit v červnu: Do Hradce dorazí The Prodigy i The Offspring, do Pardubic Alice Cooper a ve Varech odstartuje filmový festival

Vydáno 24.05.2024 | autor: Barbora Kubalová

Letní sezóna začíná! Už v červnu otevře své brány hned několik českých festivalů. Na Rock for People zavítají The Prodigy, Avril Lavigne, Yungblud, The Offspring nebo Bring Me The Horizon, Metronome Prague přiveze Kosheen i Toma Grennana, Mighty Sounds The Hives nebo Casualties a Basinfirefest například Fear Factory. V Karlových Varech pak odstartuje filmový festival a v Plzni zazpívá Sting. Čekají nás však i koncerty v halách. V O2 areně se představí Nickelback, v pardubické Enteria Areně Alice Cooper a ve Foru Karlín v Praze The Smile.

Na co se těšit v červnu: Do Hradce dorazí The Prodigy i The Offspring, do Pardubic Alice Cooper a ve Varech odstartuje filmový festival Na co se těšit v červnu: Do Hradce dorazí The Prodigy i The Offspring, do Pardubic Alice Cooper a ve Varech odstartuje filmový festival

Benson Boone
Praha, Lucerna Music Bar
1. 6. 2024

Benson Boone nastartoval svou kariéru přihlášením do konkurzu na 19. řadu American Idol. Přestože se na poslední chvíli rozhodl odstoupit kvůli studiu architektury, získal od té doby velkou fanouškovskou základnu na sociálních sítích, kde za krátkou dobu nashromáždil miliony sledujících. Své první EP Walk Me Home..., které obsahovalo hity Ghost Town a In The Stars, vydal o rok později. Na svém prvním českém koncertě v Lucerna Music Baru se představí spolu s Danielem Seaveym, kterého můžete znát i ze skupiny Why Don't We.

Sting
Plzeň, Amfiteátr Lochotín
4. 6. 2024

Legendární Sting se chystá na svůj již čtvrtý český koncert během pouhých dvou let. Narozdíl od některých hvězd moc dobře ví, že Česká republika není jen Praha - po ní, Slavkově u Brna a Pardubicích tentokrát zavítá do Plzně. V rámci své show spolu s kapelou představí průřez svou tvorbou, můžeme se tak těšit na všechny jeho sólové hity, ale i na skladby z éry The Police. Jako speciálního hosta s sebou přiveze italskou zpěvačku Giordanu Angi.

Sting přivezl své hity do Pardubic, předskakoval mu syn Joe Sumner

Charlotte Sands
Praha, Kasárna Karlín
5. 6. 2024

Charlotte Sands svou hudební kariéru započala tím, že v osmnácti sebrala auto své matce. Odjela do Nashvillu, kde se rozhodla nastoupit na Berklee College of Music. Domů už se nevrátila a během lockdownu začala vypouštět své skladby na internet, z nichž se stala virálním hitem především píseň Dress, kterou napsala údajně o Harrym Stylesovi. Začátkem příštího roku se chystá na vydání své debutové desky, naživo si ji ale můžete poslechnout již nyní v Kasárnách Karlín, kam byl koncert pro velký zájem přesunut z původního místa konání v Chapeau Rouge. Jako support vystoupí další dvě nadějné zpěvačky: Aja z Irska a Kanaďanka Emi Jeen.

Pennywise
Praha, Lucerna Music Bar
5. 6. 2024

Pennywise navštíví 5. června Lucerna Music Bar! Kalifornský kvartet, který spolu s NOFX či Rancid dláždil cestu modernímu punku a hardcoru se vrací po osmi letech do Prahy. Mezitím stihli vydat nabušené album Never Gonna Die, které dokazuje, že ani po více než třiceti letech své existence neztratili ani miligram své energie.

Nickelback
Praha, O2 arena
6. 6. 2024

Těšit se můžeme také na Nickelback, kteří Praze představí své nejnovější studiové album Get Rollin'. Skupina ale jistě neochudí fanoušky o své největší hity, díky kterým získali od časopisu Billboard status „nejúspěšnější rockové kapely desetiletí“. Na všech koncertech se k Nickelback připojí britská indie-rocková kapela Lottery Winners. Ke vstupence je připočítáván poplatek ve výši pětatřiceti korun, které putují charitativní organizaci All The Right Reasons Foundations.

RECENZE: Nickelback se s Get Rollin' k velkým experimentům nerozjeli

††† (Crosses)
Praha, Roxy
6. 6. 2024

Třemi křížky se podepisuje kapela producenta a multiinstrumentalisty Shauna Lopeze a jednoho z nejlepších metalových zpěváků současnosti, China Morena z Deftones. Duo koncertuje jen sporadicky, proto se vyplatí jejich první koncert v Česku neprošvihnout. Přivezou s sebou skladby z čerstvého alba Goodnight, God Bless, I Love U, Delete, na kterém mimo jiné spolupracoval třeba Robert Smith z The Cure. Sám Chino Moreno tento projekt popisuje jako "věci, které rád poslouchám, když zrovna nekřičím." 

André Rieu
Praha, O2 arena
7. a 8. 6. 2024

Popularizátor vážné hudby André Rieu se v rámci své světové tour v roce 2024 vrátí do České republiky. Jeho koncerty nabízejí úžasnou zábavu pro všechny věkové kategorie a repertoár zahrnuje jak známou klasiku a Rieuho milované valčíky, tak filmovou i popovou hudbu. Rieuho šarm a smysl pro humor vytváří neopakovatelnou koncertní atmosféru a přináší hudební zážitek plný emocí.

Troye Sivan
Praha, Sportovní hala Fortuna
9. 6. 2024

Další premiérou v ČR bude koncert Troye Sivana. Australská hvězda má na kontě už tři studiová alba, z nichž to poslední - Something to Give Each Other - představí v Praze. Může se pochlubit také dvěma nominacemi na Grammy, cenami ARIA, Billboard Music Awards i MTV Europe a dvaadvaceti miliardami streamů. Mimo svou hudební kariéru si také stihl zahrát v seriálu The Idol a uvést na trh svou vlastní kolekci vůní a uměleckých předmětů. To je v osmadvaceti letech opravdu úctyhodný výčet. Jak mu to zpívá naživo se můžete přesvědčit už 9. června ve Sportovní hale Fortuna.

 

Machine Head
Praha, Forum Karlín
10. 6. 2024

Legendární Machine Head, kteří bývají označováni za jednu z nejvlivnějších metalových skupin, vyráží na turné, jež kromě nejprestižnějších zahraničních festivalů zasáhne 10. června i Prahu. Přijedou „splatit dluh“ svým českým fanouškům za neuskutečněný koncert v roce 2020, který byl zrušen z důvodů pandemie. Ta jim ale paradoxně velmi dobře posloužila; nečekaně nabytý volný čas kapela využila k přípravě nového alba Of Kingdom And Crown – jedné z nejlepších desek v její historii!

The Smile
Praha, Forum
12. 6. 2024

The Smile se vrací do Fora Karlín po dvou letech s novou deskou nazvanou Wall Of Eyes. To, co začalo jako "boční projekt Radiohead", se stává spíše jejich plnohodnotným následovníkem, a spolupráce Thoma Yorka a Jonnyho Greenwooda s bubeníkem Tomem Skinnerem funguje i na druhé desce skvěle. Jako předskokana s sebou tentokrát přivezou britského DJe a producenta Jamese Holdena.

Rock for People
Hradec Králové, Park 360
12. - 15. 6. 2024

Festivalovou sezónu zahájíme jako již tradičně v Hradci Králové. Rock for People se vypracoval mezi špičku středoevropských festivalů a letos nabídne opět o něco našlapanější line-up. S koncerty The Offspring, Avril Lavigne a posledním českým festivalovým vystoupením Sum 41 potěší punk-rockové fanoušky, pro milovníky rock n' rollu zahrají Royal Republic a The Darkness, nebudou chybět tvrdší žánry v zastoupení Bring Me the Horizon a Parkway Drive. Ale nenechme se zmást slovem "rock" v názvu, festival je už dávno multižánrový, takže mezi headlinery máme i dva giganty taneční scény: The Prodigy a Pendulum. A to je pořád jen stručný výběr z těch největších jmen, které se na festivalu ukáží.

TOP 10 písní Avril Lavigne | Pop-punková hvězda si myslela, že umírá. Nyní se vztyčenou hlavou znovu koncertuje

Palaye Royale
Brno, Sono Music Club
17. 6. 2024

Oficiální after party Rock for People se letos uskuteční v Brně. Do Sono Music Clubu zavítají Palaye Royale, kteří vystoupili na loňském ročníku festivalu a fanoušky dostali natolik, že je organizátoři museli do Česka prostě přivézt i letos. Díky rychlému špinavému rock’n’rollu a bezkonkurenčnímu švihu Palaye Royale donekonečna předvádějí fascinující živou show, při které Remington často předvádí až akrobatické kousky. Jsme zvědaví, co chystají v Brně!

Alice Cooper
Pardubice, Enteria Arena
17. 6. 2024

Legendární rockový hudebník Alice Cooper, který tento rok ohromil fanoušky svým úchvatným vystoupením se skupinou Hollywood Vampires v Brně, se chystá znovu zavítat do České republiky. Už v červnu přivítá své fanoušky v Pardubicích. Jeho kariéra začala v šedesátých letech a během následujících desetiletí představil světu řadu hitů, jako jsou School's Out, Poison nebo No More Mr. Nice Guy, které jistě zazní i v Enteria Areně.

Metronome Prague
Praha, Výstaviště Holešovice
20. - 22. 6. 2024

Předposlední červnový víkend patří pražskému Metronome Festivalu, který nabídne lahůdky z alternativnějších koutů světového i českého hudebního rybníčku. Vystoupí zde třeba Michael Kiwanuka, Milky Chance, Raye, Tom Grennan, proběhne i oslava 25 let na scéně s britskými Kosheen. Z domácích se představí James Cole, November 2nd, We Are Domi, Bert & Friends, Annet X a řada dalších.

Gossip
Praha, Roxy
26. 6. 2024

Gossip (dříve The Gossip) loni ohlásili comeback a jsou zpět v plné síle. Jejich nové album Real Power vyšlo letos v březnu a kapela ho představí i na koncertu v Praze.  "Když jsme začínali, byl Gossip hodně o útěku, bylo to ústřední téma naší hudby," říká Ditto po návratu na scénu. "Přežívali jsme. Vzešli jsme z ničeho a dostali jsme se odtamtud. A být tady o dvacet let později a pořád společně tvořit hudbu je prostě neuvěřitelné."

Basinfirefest
Spálené Poříčí
26. - 29. 6. 2024

Basinfirefest se letos uskuteční ve dnech 26. až 29. června. Do Spáleného Poříčí přiveze Fear Factory, Blind Guardian, Battle Beast, Insomnium, Kataklysm i řádku českých kapel. Chybět nebude plzeňská Fata Morgana nebo thrash-rock'n'rollová banda Hentai Corporation. Hádáme, že i letos to bude ve Spáleném Poříčí pořádná jízda!

Mighty Sounds
28. - 30. 6. 2024
Tábor, Airport Čápův dvůr

Jestli se chcete přesvědčit, že punk opravdu není mrtvý, měli byste zamířit do Tábora na Mighty Sounds. Pokud vás pogo a číra nelákají, může vám festival nabídnout také to nejlepší ze současného ska, reggae nebo klasického rocku. Podobně jako každý rok je většina účinkujících ze zahraničí, těšit se tak můžete na neopakovatelnou kombinaci kapel – například Bad Religion, The Hives nebo The Casualties. 

KVIFF
Karlovy Vary
28. 6. - 6. 7. 2024

V červnu odstartuje také filmový festival v Karlových Varech. Cenu prezidenta MFF letos získá Ivan Trojan, který patří k nejobsazovanějším českým filmovým, televizním a divadelním hercům posledního čtvrtstoletí. Připomeneme si také Franze Kafku, od jehož smrti letos v červnu uplyne rovných sto let. A pořadatelé připravují také bohatý doprovodný program, jehož součástí budou stejně jako každý rok i koncerty. Jména vystupujících jsou zatím tajná.

Text: Barbora Kubalová, foto: Monika Růžičková (Sting), Lukáš Knoll (The Prodigy), David Webr (The Offspring), Rusty Shepherd (Bring Me The Horizon)
Témata: Benson Boone, Sting, Charlotte Sands, Nickelback, Crosses, The Smile, Troye Sivan, Rock for People, The Prodigy, Avril Lavigne, Bring Me The Horizon, Alice Cooper, Metronome Prague, Mighty Sounds, KVIFF

NEJČTENĚJŠÍ

SOUTĚŽE

SOUTĚŽ: J.A.R. na hradě Kašperk SOUTĚŽ: Filmový festival Karlovy Vary 2024
zavřít