BLOG: Patnáct důvodů, proč milovat hudbu v Brně

Vydáno 11.02.2018 | autor: Lucie Šimůnková

Už nějaký čas se ve své hlavě potýkám s myšlenkou, že pokud to chci někam v životě dotáhnout, musím se přestěhovat do Prahy. Spousta lidí z branže mi tvrdila, že jen v Praze získám nad vším nadhled. Jezdím tam každý týden a řeknu vám: Jsou to žvásty! V tomto článku vám jako hrdá Brňačka dám přesně patnáct důvodů, proč je muzika v Brně boží a naše s láskou spravované kluby stejně dobré jako ty pražské. Ne-li lepší. 

BLOG: Patnáct důvodů, proč milovat hudbu v Brně BLOG: Patnáct důvodů, proč milovat hudbu v Brně

1) Nepotřebujeme metro, my máme Metro music bar, kde vyhazovači zachraňují životy.

2) A když tě v něm nezaujme kapela, prostě se jen pěšo došouráš do Elevenu, který je co bys kamenen dohodil.

BLOG: Robbie Williams v Praze - Když se celoživotní zážitek ztratí na rozmazaných displejích telefonů

3) A když ani tam nic, hned vedle pod barákem je Trojka se skvělým pivem.

4) Pokud chceš po koncertě pokecat se svým oblíbeným muzikantem na pivu, zaručeně ho potkáš někde mezi Jakubákem a Maliňákem. V nejhorším případě v Poslední leči nebo Modráči, kde by ses ale radši neviděl ty.

5) Každý pondělí si s tebou v Music Labu na pravidelným jamu rádi zahrají ti nejlepší z JAMU a nejen "z tama". Brněnští muzikanti totiž nejsou žádný nafrněný fajnovky.

6) Stejně tak v létě, kdy se celý Brníčko potká večer u Janáčka a na trávě si společně zabéká se škopkem v ruce.

7) A pak ještě Macejko, Macejko v rozjezdu cestou domů, protože my tu národnostní menšiny respektujeme.

8) Vlastně si tu každy přijde na svý a žádný subkultury si tu nelezou do zelí. Hipsteři mají svůj Kabinet Múz, jazzmani Starou Pekárnu, rockeři Melodku, nezletilí pubertáci Favál a turisti všechno, kam by normální Brňák ani nepáchnul.

9) Klubová noc Hrnem Brnem by v Praze byla naprostej propadák. Nejen že Hrnem Prahem zní fakt debilně, ale než by se ta speciální autobusová linka dodrncala z Holešovic na Anděla, všichni by v tom buse chcípli.

10) O moravské metropoli se ví, že spíš než muzikanty ze svých řad produkuje herce. Přesto se v hudbě máme čím pochlubit. Například taková kráska Monika Bagárová. Pyšní jsme i na partičku tatíků z B-Side bandu nebo na úspěšný kluky z fildy alias Ghost Of You. Dále tu jsou Poletíme a kníže pornofolku Záviš. Sice jedinej poslouchatelnej hip hop u nás dělá Tafrob, ale aspoň můžeš každý den potkat na Čáře Muchu s kočárem. A v neposlední řadě, a to je prověřený časem, Brno miluje Leoše Janáčka! <3

11) Máme taky vlastní kosmickou loď s nejlepším zvukem v republice a mixpultem z Abbey Road.

12) Legendární Flédu a ještě legendárnější Báreček. K tomu není co dodat, to je prostě láska až za hrob.

13) Taky vedle Flédy ten nejlepší kebab!

14) Brno je vlastně, co se týče klubů, takové nafukovací město. Co se nevleze na Flédu, vleze se do Sona, a když ani tam ne, jednoduše se to dá do jednoho z mnoha pavilónů výstaviště. Geniální.

15) V každém případě, O2 arena je jen dvě a půl hodiny žluťákem. Ale do Ostravy, Bratislavy nebo Vídně je to naštěstí ještě blíž.

Brno je jednoduše životní styl, který buď žiješ, nebo se odstěhuješ.

text: Lucie Šimůnková, foto (titulní): Jan Mikolášek

Témata: Brno, Ghost Of YouPoletímeZáviš

zavřít