HITPARÁDY (79.): Rihanna je lepší než Michael Jackson. Víc hitů už mají jen Madonna a Beatles

Vydáno 22.02.2017 | autor: Josef Martínek

Rihanna pokořila další metu, v historických tabulkách americké hitparády je nově singlově třetí nejúspěšnější umělec - měřeno dle počtu Top 10 hitů. Světem nadále hýbe fenomén jménem Ed Sheeran a na paty mu začíná šlapat i jeho britský krajan Rag'N'Bone Man

HITPARÁDY (79.): Rihanna je lepší než Michael Jackson. Víc hitů už mají jen Madonna a Beatles Rihanna je lepší než Michael Jackson. Víc hitů už mají jen Madonna a Beatles


RAG'N'BONE MAN OBHÁJIL PRVENSTVÍ V ČESKU

Britský objev posledních měsíců Rag'N'Bone Man u nás nadále dominuje singlovému žebříčku, na prvním místě je podruhé. Jeho Human ale ohrožuje další britský zpěvák - James Arthur se Say You Won't Let Go. Na trojce se nově ocitl David Guetta s Would I Lie To You, nejúspěšnější českou písničkou se zase honosí Chinaski - Není nám do pláče. 

HITPARÁDY (78.): Lady Gaga po Super Bowlu zatřásla se žebříčky, Čechy omámil objev Rag'N'Bone Man

Nejprodávanější desku u nás nemá žádný konkrétní interpret, fanoušci nejvíc toužili po kompilaci. Big Beatline zahrnuje to nejlepší z českého bigbítu z let 1965 - 1968 a byl o ni větší zájem než o soundtrack k filmovému hitu Padesát odstínů temnoty. Na třetí místo poskočili Rolling Stones s Blue & Lonesome, přestože minulý týden úplně chyběli v první stovce. Rag'N'Bone Man klesl z minulé jedničky na páté místo, nejvyšší novinku má Vypsaná Fixa - deska s názvem, který musí fanoušci vyluštit z osmisměrky, je symbolicky osmá. 

ED SHEERAN POŘÁD DVAKRÁT NA STUPNÍCH

Na britských ostrovech sice nadále válí Ed Sheeran, už ovšem neovládá obě první příčky singlového žebříčku. Nadále vedoucí Shape Of You nyní nejvíc ohrožuje v Česku tak žádaný Rag'N'Bone Man s Human. Druhá Sheeranova písnička Castle On The Hill je třetí. Zrzavý písničkář vydal před pár dny další ochutnávku z připravované desky Divide, takže lze čekat, že i How Would You Feel zasáhne příště do bojů o nejvyšší pozice. Nejvyšší novinku má tentokrát Katy Perry, jejíž Chained To The Rhythm to dotáhlo na sedmičku. 

vložte odkaz, text nemažte

Nový fenomén jménem Rag'N'Bone Man zaúřadoval i v albech, kde s debutem, pojmenovaným stejně jako jeho největší hit, startuje hned na zlaté příčce. Minule vítězní Elbow si s Rip It Up pohoršili na dvojk a pak následují další novinky - Thunder s Rip It Up a Nines s One Foot Out. 

GRAMMY ZAMÍCHALY KARTAMI V AMERICE

Americkou hitparádu ovlivnilo předávání cen Grammy, a i když Ed Sheeran vedl singly už předtím, také on z této hudební události profitoval. Minulý týden totiž prodal hned 200 tisíc digitálních kopií songu Shape Of You, což byl nárůst o 74 procent. Na dvojku postoupili Zayn a Taylor Swift se singlem I Don't Wanna Live Forever k Padesáti odstínům temnoty a bronz berou Migos s Bad and Boujee, nedávní hitparádoví vítězové. Grammy pomohly i Katy Perry, která svou novinku Chained To The Rhythm dostala na číslo čtyři. 

ROCKBLOG: Adele převálcovala i trend r'n'b. Grammy potvrdily její výsostné postavení

Pozoruhodný je také výsledek Rihanny. Její skladba Love On The Brain z loňské desky ANTi postoupila na 8. místo, čímž se stala jejím už třicátým Top 10 hitem. Dokázala to, aniž by k písni vznikl videoklip. Před Rihannou už jsou v této statistice v historických tabulkách pouze Beatles (34 Top 10 hitů) a Madonna (38). Od Michaela Jacksona, který má takto úspěšných písní 29, se naopak odpoutala a nechala ho za svými zády. 

V albech uspěl soundtrack Fifty Shades Of Darker, Bruno Mars se po vystoupení na Grammy s 24K Magic posunul na dvojku. A minulý vítěz Big Sean se s I Decide umístil jako třetí nejúspěšnější. Z Grammy benefitovali také The Weeknd se Starboy (nově pátý) a samozřejmě královna večera Adele, jejíž Album roku 25 poskočilo na šestku. 

Témata: hitparády, Rihanna, Madonna, Beatles, Michael Jackson, Fifty Shades Of Darker, Ed Sheeran, Rag'N'Bone Man, Bruno Mars, The Weeknd, Katy Perry

zavřít