HITPARÁDY (80.) Vladimír Mišík je s reedicí své první desky nejprodávanější

Vydáno 01.03.2017 | autor: Josef Martínek

Česká prodejní hitparáda má nového lídra, Vladimír Mišík uspěl s reedicí svého sólového debutu ze sedmdesátých let. Singlové hitparády v Česku, Velké Británii i Americe ovládá Ed Sheeran

HITPARÁDY (80.) Vladimír Mišík je s reedicí své první desky nejprodávanější Vladimír Mišík na dobové fotografii ke svému prvnímu albu. Foto: Jaroslav Prokop


MIŠÍK PO ČTYŘICETI LETECH PRVNÍ

V Americe i Británii už je Ed Sheeran na vrcholu hitparád jako doma, nyní ale se singlem Shape Of You konečně uspěl i v České republice. V rádiích poskočil na jedničku ze šestého místa a na dvojku tím sesunul svého krajana. Rag'N'Bone vedl s Human minulé dva týdny a tentokrát se holt musel sklonit před známějším kolegou. Z druhé desítky až na bronz vyletěla Alessia Cara s písní Scars To Your Beautiful. Pozici nejhranější české skladby si nadále drží Chinaski, kterým ani ze čtvrtého místa celkově není do pláče. 

Fanoušci nechají Vladimíra Mišíka zpívat z filmu. Na dokončení poslali přes půl milionu

Za pár dní oslaví Vladimír Mišík své 70. narozeniny a k tomuto jubileu si kromě filmu Nechte zpívat Mišíka nadělil i reedici svého debutového alba. To vyšlo před jednačtyřiceti lety a i dnes vzbuzuje u posluchačů takový zájem, že převálcovalo díla interpretů o dvě generace mladší. Deska nazvaná jednoduše Vladimír Mišík (Jubilejní edice) předčila jak druhý soundtrack Fifty Shades Darker, tak třetího The Weeknda se Starboy. Nejvyšší novinku má šestý Limetal se stejnojmennou prvotinou. Zajímavostí je, že v Top 10 najdeme i Citron, tedy kapelu, ze které byla odejita právě sestava současného Limetalu.

SHEERANOVA BRITÁNIE

Ed Sheeran už má v Británii zase pod palcem první i druhé místo. Jestliže pět týdnů se mu o double staraly singly Shape Of You a Castle On The Hill, nyní boduje za vedoucím Shape Of You (v čele už je sedmým týdnem) zbrusu nový přírůstek How Would You Feel (Pean). Castle On The Hill navíc bere čtyřku, takže Sheeran se o pozornost pro novou desku Divide, vycházející v pátek 3. března, bát nemusí. V Top 5 se objevují i třetí Rag'N'Bone Man s Human a pátá Katy Perry, jejíž Chained To The Rhythm si polepšilo i díky vystoupení na Brit Awards. 

vložte odkaz, text nemažte

V albech také ke změně na jedničce nedošlo, prvenství drží Rag'N'Bone s Human, kterému v uplynulých dnech mimo jiné hrál do karet úspěch na Brit Awards - stal se Objevem roku a získal i Cenu kritiků. Na druhém místě odstartovala Amy Macdonald, která se s novinkou Under Stars prosadila i navzdory tomu, že o ní bylo pět let ticho po pěšině. Trojku obsadil Ryan Adams s Prisoner. Pod stupni vítězi se seřadily dva největší fenomény současné britské scény - čtvrtý je Ed Sheeran s tři roky starou X, což dokazuje, že natěšenost na novou desku je opravdu velká, a pětku bere Adele s 25. 

V AMERICE SE PROSADIL FUTURE

Také v Americe si privilegia lídra žebříčku singlů užívá Ed Sheeran. Za sebou máme sice teprve dva měsíce roku 2017, už teď je ale jasné, že Shape Of You bude patřit k jeho největším hitům. Na dvojce a trojce došlo jen k přehození pozice, za druhými Migos je tedy nyní Zayn s Taylor Swift. Už na čtyřku poskočil Bruno Mars s That's What A Like, kdežto Katy Perry klesla na osmé místo a zatím se nezdá, že bude Chained To The Rhythm jejím dalším hitem #1. 

Soundtrack Fifty Shades Darker, nově třetí, střídá na vrcholu albového pořadí hiphoper Future se stejnojmennou novinkou. To Bruno Mars si dvojku uhlídal, takže slaví s 24K Magic další umístění na pomyslné "bedně". Poté, co opadly efekty Grammy a Super Bowlu, opustily Top 10 popové divy Adele s 25 (11.), Lady Gaga s Joanne (20.) i Beyoncé s Lemonade (22.).

Témata: hitparády, Ed Sheeran, Vladimír Mišík, Fifty Shades Darker, Bruno Mars, Rag'N'Bone Man, Chinaski, Katy Perry

zavřít