POST SCRIPTUM (37): Opilá a v převleku za klauna - Madonna v Austrálii předvedla údajně hodně bizarní show

Vydáno 17.03.2016 | autor: Simona Knotková

Marina And The Diamonds obvinila Charli XCX z kopírování tropického artworku pro ImmortalMadonna netradičně vystoupila jako klaun a předvedla show, při níž prý nebyla úplně střízlivá. Více v čerstvém Post Scriptu!

POST SCRIPTUM (37): Opilá a v převleku za klauna - Madonna v Austrálii předvedla údajně hodně bizarní show Madonna jako lehce opilý klaun? Proč ne

CHARLI XCX KOPÍRUJE MARINU DIAMANDIS 

Charli XCX si není radno zahrávat, o tom se na konci minulého týdne přesvědčila Marina Diamandis, známá pod značkou Marina And The Diamonds. O sedm let starší zpěvačce se nelíbilo, že si Charli pro propagování své nové vůně zvolila tropické motivy, a napodobila tak Marinin artwork pro skladbu Immortal. "Vizuální vyjádření je majetkem umělce. Prosím, respektuj své kolegy," napsala si na Twitter.

Marina And The Diamonds interview: Nechtěla jsem to co nahrávací společnost a nějak mi to prošlo

Charli se dovtípila, že stručný tweet je mířen na ni, a jeho autorce odepsala: "Smyslem focení bylo udělat promo fotky, které by reflektovaly produkt, na němž jsem se podílela. Tato konkrétní vůně je letní, s citróny a náznaky pomeranče. Její design je tropický, světle žlutý s ananasy, palmami a slunečními brýlemi na obalu. Celá kampaň je postavená na tropickém tématu, což si značka aka klient přála. Tímto směrem se tedy odvíjelo i focení. Obal pro Immortal jsem neviděla a nebyl inspirací pro tuto kampaň. Podobný ale bohužel opravdu je, což je ostudné jak pro Marinu, tak pro mě. Rozhodně nekopíruji ani nekradu nápady ostatním umělcům. Jaký by to mělo smysl? Hledím si svých vlastních věcí a tvořím vlastní umění. Jak jsem se asi měla nechat vyfotit pro tropickou vůni? Ve sněhu?"

Tak snad už je mezi děvčaty vše vysvětleno. Vždyť jim to společně celkem dobře hrálo.

ZA VŠÍM HLEDEJ SEXISMUS

Madonna si pro své australské fanoušky připravila překvapení. V rámci speciální melbournské show Tears Of A Clown vystoupila v převleku za klauna. Netradiční podívaná byla návštěvníky popsána jako směs komedie, hudby a vyprávění. Ne všichni však měli pro zpěvaččin "výstřelek" pochopení. Podle některých ohlasů na sociálních sítí se Madonna - eufemisticky řečeno - před koncertem něčeho nabumbala. Příznivcům se také nelíbilo, že si dala čtyři hodiny načas oproti plánovanému startu.

POST SCRIPTUM (26): Padající Madonna, znásilněný Drake, sabotující Kanye West - i takový byl rok 2015

Sedmapadesátiletá hudebnice to všem haterům vrátila zpátky v komentáři na Instagramu. Kritiky svého klaunovského představení se v něm nebála označit za sexisty a odpůrce žen. "Díky za podporu. Škoda, že někteří lidé nedokážou poznat hraní. Nikdy bych na své show nebyla zdrogovaná nebo opilá. A ano, pod celou kritikou se skrývá sexismus a misogynie (nenávist k ženám, pozn. red.), což dokazuje, že jsme nejenom placeny hůře než muži, ale také jsme souzeny jako kacíři, když vystoupíme z řady a uděláme něco neobvyklého! Sexismus je naživo a kope, ale to já taky."

Jak se můžete přesvědčit díky nahrávkám na YouTube, pravda je, že vystoupení chvílemi skutečně vypadalo trochu bizarně. A i když je to zcela její věc, během večera byla taky mnohokrát viděna se skleničkou něčeho, co vypadalo jako alkoholický Cosmopolitan…

Na stranu druhou: Není fajn zase jednou vidět Madonnu v lidštější verzi, bez pompézního doprovodu a hvězdného pozlátka? Zpěvačka se nemá za co omlouvat, možná jenom za pozdější příchod. Lidé z australského fanclubu se pak zadarmo zúčastnili mimořádného vystoupení svého idolu, které se už nikdy v budoucnu nemusí opakovat. Kritiku bych spíše vyměnila za vděčnost a pocit exkluzivity.  

text: Simona Knotková

zavřít