ROCK BLOG | Anna Julie Slováčková: Koncert před živými diváky nám přijde jako hustý sci-fi, pravděpodobnější je i přílet UFO

Vydáno 22.04.2021 | autor: redakce

Anna Julie Slováčková vydala se svou kapelou Aura v únoru nové album. Nebyla ale chyba pouštět ho ven za současné situace, kdy jsou zavřené obchody a zakázané koncerty? A jak toto pro mnohé složité období zpěvačka a herečka vlastně zvládá? O tom se rozepsala ve svém Rock blogu.

ROCK BLOG | Anna Julie Slováčková: Koncert před živými diváky nám přijde jako hustý sci-fi, pravděpodobnější je i přílet UFO ROCK BLOG | Anna Julie Slováčková: Koncert před živými diváky nám přijde jako hustý sci-fi, pravděpodobnější je i přílet UFO

Už je to druhý měsíc, co jsem do světa vypustila svoje debutový cédéčko. Teď si říkám, jestli nebyla chyba vydávat ho v tuto dobu. Koncert před živými diváky a na velkým pódiu jako kdysi dávno už nám s kapelou přijde jako hustý sci-fi. Pravděpodobnější už je pro nás snad i přílet UFO.

ROZHOVOR | "Jdu si vlastní cestou a rodiče do ní netahám," říká Anna Julie Slováčková

Jak tak plyne čas, přistihuji se u toho, jak moje hlava vymýšlí přihlouplé nápady, co bychom tak mohli s kapelou házet na naše sociální sítě, jak být víc v kontaktu s fanoušky, když to teď nejde tak úplně live a jak budou vypadat naše outfity na křtu, který máme v plánu na srpen letošního roku a já se pomalu každý večer modlím, aby se opravdu uskutečnil. Protože když ne v létě 2021, tak už nikdy. Dělat křest desky třeba rok po jejím vydání mi přijde blbý. To už bych mohla pro jistotu radši dopředu pokřtít tu další.

S dvěma členy, kteří zrovna dělají najednou státnice, se blbě plánují i zkoušky nebo nějaký soustředění, a tak mi nezbývá nic jiného než čekat, a v tom jsem já nikdy dobrá nebyla. Máma mi odjakživa říkávala: "Trpělivost růže přináší." No jo! Ale ta moje trpělivost je tak malá, že se zuby nehty držím doma za futro od dveří, abych se nerozběhla za našim basákem do jinýho okresu natočit nějaký nový demíčko (psáno v době, kdy byly okresy uzavřeny, pozn. red.)

,,A co ty demíčka natočit online?," říkáte si? Tak to jste ještě neviděli nikoho tak levého na techniku, jako jsem já. Pro mě je i samotný přihlášení na Skype nadlidský výkon. Ale k těm světlejším zítřkům, abych si furt jen nestěžovala. Za necelý měsíc točíme klip. Moje úplně původní vize teda byla plná lidí a cestování, tak jsme to trochu obměnili, protože tak nějak tušíme, co bude a nebude reálný. Myslím, že finální scénář vypadá skvěle. Je to mladý, svěží, možná to bude i vtipný, ale zase tolik nám nefandím.

Bude aspoň pizza, slibuju!

Taky jsme si už naplánovali zkoušku (dokonce v plné sestavě a na celý den!). Rozepsala jsem nám skoro hodinu po hodině harmonogram písniček, abychom stihli co nejvíce práce. Už se teda připravuji na remcání kolegů, ale i mého vlastního žaludku, až se dozvědí, že obědová pauza v podstatě neexistuje. Kluci sorry, bude aspoň pizza, slibuju!

TOP 6 videoklipů týdne: Anna Julie Slováčková je plná optimismu, Kanye West a Alicia Keys zpívají o policejní brutalitě

Mě ale do plna nakrmí to, že se s vámi uvidím a budeme zase dělat chvilku naplno to, co milujeme. Navíc budeme konečně face to face probírat ty moje šílený nápady na kostýmy (ve kterých se odráží šílenství extrovertní strádající duše), místa na potencionální vlastní zkušebnu (víte někdo o něčem?) a hlavně povedeme nekonečné debaty o tom, jestli tady bude lepší Cmaj9#11 nebo nějaký jiný šílený akord.

Každopádně tak nějak cítím v kostech, že ten další rok bude naprostá jízda. Jasně, všichni jsme oslabení tím, co se stalo. Ekonomika na tom bude děsně, očekávají se inflace a Bůh ví, co ještě. Touha po kultuře, muzice, divadlech, tanci, prostě lásce a zábavě bude (možná naivně doufám) větší než kdy dřív. Po noci musí zákonitě přijít den – po tmě světlo. A tak to bude i nyní. A možná mě tím hezkým optimismem nabíjí začínající jaro (ačkoliv venku je fakt hnusně a zima), nebo prostě věřím jak v nás umělce, že se nevzdáme a budeme dělat to, co milujeme, tak potřebu lidí jít se bavit jako takovou.

Jeviště je droga. Muzika je droga. Teď jsme všichni přišli na to, že jsme feťáci a nemůžeme bez ní dlouho žít.
A třeba se spoustě z nás vrátí i to prvotní nadšení, které v průběhu let díky nástrahám šoubyznysu nebo vyčerpání začalo docházet.  Bude to dobrý. Co dobrý... SENZAČNÍ! Věřím tomu.

Text: Anna Julie Slováčková, foto: archiv Anny Julie Slováčkové
Témata: Anna Julie Slováčková, Aura

zavřít