ROCK BLOG | Miloš Meier bubnoval pro jihokorejský Seoul Drum Festival

Vydáno 14.06.2021 | autor: redakce

Bubeník Dymytry Miloš Meier se představil na bubenickém festivalu v jihokorejském Soulu, kde již vystupoval v roce 2017. Po velkém úspěchu, který tam zažil, byl letos pozván na další ročník. Vzhledem k situaci kolem koronaviru však akce probíhala pro zahraniční hráče online. Své vystoupení tak Meier nahrál a do Soulu zaslal.

ROCK BLOG | Miloš Meier bubnoval pro jihokorejský Seoul Drum Festival ROCK BLOG | Miloš Meier bubnoval pro jihokorejský Seoul Drum Festival

"V roce 2017 jsem zažil v Soulu opravdu neskutečnou atmosféru a přijetí. Fakt jsem si tam připadal chvílemi jak nějaká rockstar z Guns'n'Roses," říká se smíchem Meier. "Proto, když mi přišlo pozvání na letošní ročník, měl jsem neskutečnou radost. Malým zklamáním bylo, že si tu atmosféru neužiju znovu. Pro tu prestiž, kterou tento festival má, jsem se ale rozhodl tomu dát opravdu maximum. Nacvičil jsem pro to zbrusu nový dvacetiminutový program a nahrál ho v krásných prostorách divadla Stará Střelnice v Hranicích na Moravě."

Miloš Meier předvedl v plzeňské Šeříkovce strhující bubenickou show Drumming Syndrome

Seoul Drum Festivalu 2021 se opět zúčastnilo několik bubenických hvězd ze zahraničí, jako například jazzová a fusion legenda Dave Weckl nebo v bubenickém světě mimořádně oblíbení hráči Tony Royster a Ronal Bruner jr. "Tyhle festivaly jsou pro mě speciální hlavně právě pro to složení bubeníků, mezi které se dostanu. To je pro mě vždycky ohromná čest, být mezi nimi. Letos to bylo navíc opět s Davem Wecklem, se kterým jsem se už potkal v roce 2016 na festivalu v Holandsku. Sice to letos bylo pouze online způsobem, ale o to víc energie a veškerého úsilí jsem do toho dal, aby si mě tam pozvali příště znovu a už zase live přímo do Soulu."

Program Milošova Drumming Syndrome setu se skládá ze známých rockových a metalových skladeb, do kterých však přidává bubenická sóla, vlastní nápady a invenci.

"Už pro Seoul Festival 2017 jsem byl požádán, jestli bych do svého programu mohl zařadit nějaké slavné rockové a metalové hity. A i pro tento ročník jsem v tom pokračoval a sestavil takové rockovo-metalové medley, ve kterém hraju Metalliku, Slayer, Linkin Park, Slipknot, nebo Def Leppard. Od každého třeba jen minutku až dvě, různě poskládané, s bubenickými sóly, předěly, promyšlenou návazností... I brutální pecku Bleed od Meshuggah jsem tam zařadil. Snažil jsem se to udělat pestrý, zábavný a bubenicky zajímavý. A hlavně, já abych se bavil a byla to pro mě výzva to vše zahrát."

red, foto: Petr Chán
Témata: Miloš Meier, Seoul Drum Festival, Rock blog

zavřít