ANKETA (II.): Co dělají muzikanti, když nehrají? Zpěvák Hentai Corporation dekontaminuje, Kuba Ryba se věnuje zahrádce a rodině

Vydáno 29.03.2020 | autor: redakce

Také jste si někdy pokládali otázku, co vlastně hudebníci dělají, když zrovna nehrají? Věřte tomu, nebo ne, většina z nich se ani mimo koncerty rozhodně nenudí. První část ankety si připomeňte zde, v té druhé odpovídali Rybičky 48, Honza Křížek, Hentai Corporation, Poletíme?, Wohnout a další. 

ANKETA (II.): Co dělají muzikanti, když nehrají? Zpěvák Hentai Corporation dekontaminuje, Kuba Ryba se věnuje zahrádce a rodině ANKETA (II.): Co dělají muzikanti, když nehrají? Zpěvák Hentai Corporation dekontaminuje, Kuba Ryba se věnuje zahrádce a rodině


RADEK ŠKAROHLÍD (HENTAI CORPORATION)

Jsem zaměstnán jako vědecký pracovník na Fakultě technologie ochrany prostředí VŠCHT Praha, věnuji se dekontaminaci podzemních vod a numerickým simulacím dekontaminačních procesů. Koníček je kromě hudbieren dekontaminace jater.

Hentai Corporation interview: Lidi si nás spojují s různými šílenostmi, ale my jsme především výborní muzikanti


HONZA KŘÍŽEK

Poslední dobou se snažím co nejvíc času věnovat sám sobě a odpočinku. Je to sice hodně těžký pro mojí rozlítanou povahu, ale dělám v tom už pokroky. Tou dobou pak obvykle čtu motivační knížky o tom, jak se vyrovnat s volným časem a s nicneděláním. Prostě klasickej začarovanej kruh týpka s krizí středního věku.

Honza Křížek rozrejdil svitavský Tyjátr


VOJTA DRAHOKOUPIL

Volno trávím psaním nových songů a času s přítelkyní a pejskem. Nic jiného se teď bohužel dělat nedá.


JAKUB KÖNIG (ZVÍŘE JMÉNEM PODZIM, KITTCHEN)

V roce 2005 jsem začal pracovat jako copywriter. A tomu se věnuju dodnes. Pracoval jsem pro velkého mobilního operátora, strávil jsem spoustu let v reklamkách, nějaký čas jsem se protloukal na volné noze. A v současný době na poloviční úvazek píšu a natáčím videa pro dalšího mobilního operátora. Zbytek toho pracovního prostoru pak věnuju umění. Ať už jde o hraní v kapelách, psaní nebo malování. Zjistil jsem, že se mi bez toho žije hodně trudně. A rozhodl jsem se, že si pro to umění v životě udělám víc místa. Časem by se mi líbilo, kdybych mohl dělat jenom to. Malovat obrazy, psát knížky, jezdit na koncerty.

Ale zrovna třeba tohle jaro jsem moc rád, že mám práci. Která mě navíc baví a která mi jde. Hodně volnýho času trávím s rodinou. S mou ženou Mášou a dcerou Maruškou. Procházky, vejlety, sledování "rodinných filmů". Tanec. Marušce je dva a půl roku a od jejího narození prožívám kontinuální úžas nad tím, jak rozkvítá do krásy. A s ní i náš život. Když to jde, snažím se je s sebou brát na zajímavý místa, kde zrovna hrajeme. Se Zvířetem je to bezva, dětí v Mařenčině věku teď máme spoustu. Před sedmi lety mi do života vstoupilo tzv. Maitri dýchání... trochu jemnější, specifická varianta holotropní dechový práce. Doslova mi to změnilo život a otevřelo nečekanou cestu. Po který teď už nějakou dobu jdu a čím dýl jdu, tim víc nevycházím z údivu.

RECENZE: Zvíře jménem Podzim vydali asi nejlepší českou desku roku 2019

 

TOKHI

Kromě hudby (řekl bubeník) nemám moc čas a prostor na mnoho dalších aktivit, takže absolutní většina mého času je skutečně propojená jak s Groove Army, tak s dalšími projekty, které jsou třeba jednorázové, nebo jsem tam hostem. Jinak mě baví třeba můj sound healing, terapie zvukem, ale i tam pracuji s gongy a podobnými nástroji, takže to vlastně není tak vzdálené. Mimo hudební aktivity mě baví třeba fotbal, dřív jsem hrával víc, teď se dostanu třeba jednou za tři týdny a o to víc si to užiji, stejně tak, jako když si jdu zaplavat nebo zacvičit. Myslím přitom na úplně jiné věci, většinou skoro na nic a to je velmi uvolňující.


RUDOLF BRANČOVSKÝ (POLETÍME?)

Kromě hudby hlavně maluji. Jsem výtvarník a hudebník. Jestli moje obrazy někoho zajímají, může kouknout na stránky: www.brancovsky.cz. Dále jsem milovník pejsků, chovám ptactvo a mám dvě strašilky.

Na největším koncertu kapely Poletíme? zaznělo 40 písniček


KUBA RYBA (RYBIČKY 48)

Kromě hudby se věnuji hlavně spoustě mnou milovaných osob. Sobě, manželce, našim čtyřem pejskům, kamarádům. Občas něco udělám na zahrádce, zatopim si v krbu a premejšlím si, chodím na procházky, do kina a tak... žadnej jinej větší koníček už asi nemám, spíš spoustu malých.

Rybičky 48 slavili sedmnáctiny v Lucerně. Vzpomínali na své začátky a zvali do O2 areny


ZELLER (COCOTTE MINUTE)

Rád bych napsal pití rumu a válení se na Bali, protože jsme nechutně slavná a bohatá kapela, ale ve skutečnosti jsem produkční. Věděl jsem, že nebudem nikdy dělat věci, co se líběj davu, takže bylo jasný, že jestli to chceme někam dotáhnout, budem si to tam muset dotáhnout sami. Tak jsem vlezl do klubu a začal se to všechno učit. Dneska jsem uměleckej producent projektu "CM", výkonnej produkční, vydavatel našich desek, vykonnej produkční, autor textů a zpěvák celýho toho pojízdnýho cirkusu. A vlastně je to celý, jak to má bejt. No a protože by nás to stejně neuživilo, ještě navíc asi dvacet let dělám produkci a teď nově i booking v Paláci Akropolis. Na nic dalšího kromě rodiny, přiznávám, už nemám čas ani energii.

Cocotte Minute točili pohádkový klip k Vlčímu hradu. Sto tisíc korun na něj věnoval fanoušek


HONZA HOMOLA (WOHNOUT)

Věnuju se hraní na kytaru, což je samozřejmost, ale taky hraní na bicí. To je nástroj, který jsem si nedávno vybral jako druhý, takže se učím hrát na bubny a doufám, že to brzy přinese ovoce. Taky se aktivně věnuju cestování po celým světě, a hlavně výtvarný činnosti - maluju obrazy, kreslím grafiky. To vše je možné vidět na výstavách a vernisážích.

Wohnout v pražské Retro Music Hall nezahráli ani jeden pomalý song. Sál tančil od začátku do konce



text: Hana Bukáčková, foto: archiv


Témata: Hentai Corporation, Honza Křížek, Vojta Drahokoupil, Cocotte Minute, Rybičky 48, Zvíře jménem Podzim, Tokhi, Wohnout, Poletíme?

zavřít